Alfo picos kerai: nepaprastą skonį suteiks antiena ir vynuogės
- 2018-10-07
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 2019-12-31

Traški, sultinga ir nepaprastai gardi pica kartais yra kaip tik tai, ko reikia. Penktojoje „Kulinarinis detektyvas“ laidoje karaliavo būtent jos, o VMG idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas pasiūlė nepaprastai gurmanišką versiją – picą su antiena ir vynuogėmis. Galbūt būtent šiais aromatais šiandien kvepės jūsų namai?
Pica su vynuogėmis ir antiena (1 picai)
Jums reikės:
½ pakelio sausų mielių
200 g MALSENA viso grūdo speltų miltų
100 ml vandens
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio cukraus
100 g graikiško jogurto
50 g tepamo pelėsinio sūrio
50 g obuolių tyrės
20–30 g kietojo sūrio
150 g besėklių vynuogių
50 g marinuotų svogūnų
6–8 riekelių KITCHEN ME sūdytos parūkytos antienos filė
Saujelės gražgarsčių
Mieles sumaišykite su MALSENA viso grūdo speltų miltais, šiltu vandeniu, druska bei cukrumi ir užminkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta, truputį lipni. Palikite tešlą kilti maždaug 30 min.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Geriausiai, jei naudosite specialiai picai skirtą programą.
Suformuokite picos paplotį. Sudėkite tešlą į miltais pabarstytą kepimo skardą.
Sumaišykite jogurtą, pelėsinį sūrį ir obuolių tyrę. Patepkite tešlą šiuo padažu, ant viršaus užtarkuokite kietojo sūrio ir sudėliokite vynuogių puseles. Šaukite į orkaitę ir kepkite, kol iškeps – apie 15 min.
Ant iškepusio papločio sudėliokite marinuotus svogūnus, KITCHEN ME sūdytos parūkytos antienos filė riekeles ir gražgarstes.
Kaip gaminti šią picą, galite žiūrėti ČIA.


























