Alfas turi gražią gimimo dienos tradiciją: svečius vaišina bulviniais blynais, kaskart patiekdamas juos su vis kitokiais pagardais. Paragaukite ir jūs traškių bulvinių blynų su silkės ir burokėlių pagardu.
4 asmenims
Bulviniams blynams pagaminti reikia:
400 g bulvių
200 g batatų
½ citrinos
1 kiaušinio
druskos, juodųjų pipirų
aliejaus (kepti)
1 baklažano
200 g virtų burokėlių
100 g sūdytos silkės
1 šaukšto majonezo
šlakelio alyvuogių aliejaus
šviežių daigų arba mažų žalumynų (papuošti)
1. Baklažaną supjaustykite nedideliais kubeliai, apibarstykite druska ir leiskite pastovėti 10 minučių. Tuomet sudėkite į kepimo formą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
2. Paruoškite burokėlius: supjaustykite juos smulkiais kubeliais ir sumaišykite su majonezu bei keptais baklažanais.
3. Silkę supjaustykite nedideliais gabalėliais.
4. Bulves ir batatus nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
5. Įberkite druskos, pipirų ir įspauskite citrinos sulčių. Įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite.
6. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų ir formuokite vidutinio dydžio blynus. Kepkite juos po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
7. Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.
8. Ant blynelių dėkite keptus baklažanus su burokėliais, silkės gabalėlius ir papuoškite žalumynais.
Skanaus.