ALFAS ČIRŠKINA LAUKE receptas: gazuoti šaltibarščiai su slaptu saldžiarūgščiu ingredientu

Kiekvienos vasaros patiekalas-karalius – šaltibarščiai. Kaip juos pagaminti taip, kad jie atsiskleistų naujais skoniais ir be žado paliktų visus ragaujančius?

Receptas, kokio dar nebandėte!


gazuoti šaltibarščiai, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

Gazuotiems šaltibarščiams pagaminti reikia:

  • 2 vidutinių trumpavaisių agurkų

  • Ryšulėlio krapų

  • 1–2 skiltelių česnako

  • Ryšulėlio svogūnų laiškų

  • 1 vidutinio saldžiarūgščio obuolio

  • 2 stiklinių kefyro

  • ½ stiklinės grietinėlės

  • ½ stiklinės TICHĖ natūralaus gazuoto mineralinio vandens

  • 2 šaukštų baltojo vyno acto

  • 4–5 šaukštų SKONIO LINIJA virtų marinuotų burokėlių šaltibarščiams

  • ½ šaukštelio DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 2 VILNIAUS DUONOS mėsainių bandelių „Brioche“

  • BASSO purškiamo ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 1 virto kiaušinio

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Vieną agurką supjaustykite stambesnėmis dalimis, kitą šiaudeliais. Krapus, česnaką ir svogūnų laiškus susmulkinkite, obuolį sutarkuokite stambia tarka.

  2. Kefyrą, grietinėlę, TICHĖ natūralų gazuotą mineralinį vandenį ir baltojo vyno actą supilkite į maisto smulkintuvą, sudėkite stambiai pjaustytą agurką, SKONIO LINIJA virtus marinuotus burokėlius šaltibarščiams, DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“, pusę smulkintų krapų, druską, pipirus ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

  3. Likusius krapus sumaišykite su smulkintu česnaku. VILNIAUS DUONOS mėsainių bandeles „Brioche“ perpjaukite per pusę, vidines puses papurškite BASSO ypač tyru alyvuogių aliejumi ir apskrudinkite įkaitintame grilyje iš abiejų pusių.

  4. Skrudintų bandelių vidines puses pabarstykite krapų-česnakų mišiniu ir sudėję bandeles vieną ant kitos palaikykite 1–2 min., kad skoniai įsigertų.

  5. Į dubenėlį dėkite šiaudeliais pjaustytus agurkus, svogūnų laiškus, tarkuotą obuolį, pilkite šaltibarščių masę, dėkite per pusę pjautą virtą kiaušinį, pabarstykite juodaisiais pipirais ir patiekite kartu su skrudintomis bandelėmis.

Skanaus!