Šaltibarščių pusseserė – neatsivalgoma šaltoji agurkų sriuba (Receptas)

Mėgstate šaltibarščius? Išbandykite šaltibarščių pusseserės receptą – neatsivalgomą šaltą agurkų sriubą.

Nepakeičiamas patiekalas vasarą.


agurkų šaltsriubė, Alfo Ivanausko receptas

#Alfasvienasnamuose žiūrėkite ČIA.


4 porcijoms


Šaltai agurkų sriubai pagaminti reikia:

  • 6 SPILVA marinuotų agurkėlių

  • 2 trumpavaisių agurkų

  • 1 nedidelio svogūno

  • Kuokštelio krapų

  • 1 saujos sezamų sėklų

  • 1 česnako skiltelės

  • 4 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo be gliuteno

  • 100 g silkės

  • 2 riekelių AGOTOS juodos duonos

  • 4 stiklinių kefyro

  • 4 šaukštų grietinės 30 % rieb.

  • Brokolio žiedynų (papuošimui)

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  1. Paprastus ir SPILVA marinuotus agurkus supjaustykite juostelėmis, nuluptus svogūnus griežinėliais.

  2. Į dubenį dėkite paprastus ir marinuotus agurkus, svogūnus, smulkintus krapus.

  3. Suberkite sezamų sėklas, įtarkuokite šiek tiek česnako, įpilkite KIKKOMAN sojų padažo be gliuteno, viską gerai išmasažuokite ir išmaišykite rankomis.

  4. Dalį agurkų atidėkite, o į likusius suberkite gabalėliais pjaustytą silkę ir maišykite.

  5. AGOTOS duoną apkepkite orkaitėje, išėmus įtrinkite ją česnaku.

  6. Į kefyrą dėkite grietinę ir išmaišykite.

  7. Į serviravimo dubenio centrą dėkite agurkus su silke, ant jų atidėtą agurkų dalį, susmulkintus duonos gabaliukus. Ir iš šonų pilkite kefyrą. Užberkite sezamų sėklų, brokolio žiedynų ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.


ALFO PATARIMAI:

· Jei nemėgstate silkės, galite jos nenaudoti, bet siūlau išbandyti su ja, nes ji nuostabiai čia dera.

· Ar dėti į kefyrą grietinės galite rinktis patys, bet man ji suteikia dar sodresnio skonio.

· Šią sriubą galite skaninti pjaustytais ridikėliais.

· Jei mėgstate šiek tiek aštriau, galite paskaninti šią sriubą juodaisiais pipirais.

· Svarbu supjaustyti daržoves labai plonais griežinėliais. O tai labai greitai ir paprastai padės padaryti GRAEF pjaustyklė.


Skanaus!