top of page

Alfas Atsakingai. Patiekalas transformeris: traškios salotos arba greitas užkandis (Receptai)

Alfas atskleidė, kaip lengvai ir greitai paruošti net du patiekalus su falafeliais. Vienas iš jų bus puikus užkandis draugų kompanijoje, o kitas – kai norėsis kažko lengvo, gaivaus ir traškaus.


patiekalai su falafeliais, receptai
VMG nuotr.

Laidą #AlfasAtsakingai žiūrėkite čia


Greitam užkandžiui su falafeliais ir avokadu pagaminti reikia:

  • 170 g NATURLI falafelių

  • 2 vidutinių avokadų

  • 400 g AUGA ekologiškų baltųjų pupelių konservuotų lengvame sūrime

  • ½ citrinos

  • 2 česnako skiltelių

  • Žiupsnelio rūkytos paprikos miltelių

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 2 riekelių AGOTOS duonos su daigintais rugiais

  • 2 šaukštų šviežių arba šaldytų žirnelių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Mėgstamų žolelių papuošimui (petražolių, kalendrų lapelių)

1. NATURLI falafelius dėkite į orkaitę ir kepkite 180 °C temp. 10–15 min. su karšto oro apipūtimo funkcija.

2. Į virtuvinį smulkintuvą sudėkite išskobtus avokadus, įberkite druskos ir pipirų, viską sutrinkite iki vientisos masės.

3. AUGA ekologiškas baltąsias pupeles sudėkite į virtuvinį smulkintuvą, įspauskite citrinos sulčių, dėkite česnako skilteles, parūkytos paprikos, pilkite alyvuogių aliejaus, įberkite druskos ir pipirų. Viską sutrinkite.

4. Duoną supjaustykite gabalėliais ir apkepkite keptuvėje.

5. Į lėkštę dėkite avokadų masę, tada pupelių masę ir šaukštu paskleiskite ratu, kad susidarytų lyg sūkurys. Dėkite iškepusius falafelius, duonos gabalėlius, berkite žirnelius ir papuoškite žolelėmis.


 

Traškioms ir gaivioms salotoms su falafeliais pagaminti reikia:

  • 2 AUGA rudų kiaušinių

  • Žiupsnelio rūkytos paprikos miltelių

  • 1 saujos petražolių lapelių

  • 1–2 saujų mėgstamų salotų lapų

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • (Greito užkandžio su falafeliais ir avokadu)

1. Kiaušinius, rūkytą papriką, pipirus ir druską išplakite. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi supilkite kiaušinius ir kepkite. Prieš baigiant kepti, užberkite smulkintų petražolių ir užlenkite kaip omletą.

2. Omletą supjaustykite gabalėliais.

3. Ant falafelių užkandžio dėkite salotas, pjaustytą omletą.


Patiekalai patiekti iittala induose.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page