top of page

Aguoniniai citrininiai sausainiai


aguonininiai sausainiai, kepiniai, Kalėdos, valgomos dekoracijos, Alfo receptai

Aguoniniams citrininiams sausainiams iškepti reikia:

  • 1 kiaušinio trynio

  • 35 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • 1 šaukšto DVARO grietinės 40 % rieb.

  • Šakelės šviežio rozmarino

  • 15 g grūstų aguonų

  • DR. OETKER vanilinio cukraus

  • 60 g tirpinto DVARO sviesto 82 % rieb.

  • Žiupsnelio SANTA MARIA akmens druskos

  • 150 g kvietinių miltų (+ miltų kočiojimui)

  • ½ citrinos žievelės


1. Į dubenį įmuškite kiaušinio trynius, suberkite DANSUKKER cukraus miltelius ir išplakite. Įdėkite DVARO grietinės 40 % rieb. Viską gerai išmaišykite.

2. Nuskinkite lapelius nuo rozmarino šakelės ir smulkiai juos sukapokite. Į dubenį su išplaktais kiaušinio tryniais dėkite smulkiai sukapotą rozmariną, DR. OETKER vanilinį cukrų, grūstas aguonas, tirpintą DVARO sviestą 82 % rieb., SANTA MARIA akmens druską, įtarkuokite citrinos žievelės. Po truputį berkite miltus ir maišykite.

3. Subėrus daugiau nei pusę miltų, palengva pradėkite tešlą minkyti rankomis, kol gausite tešlos ritinį ir dėkite jį į šaldytuvą 30–60 minučių. Likusius miltus panaudokite sausainių formavimui.

4. Tešlą iškočiokite iki 2–3 ml storio ir su formelėmis formuokite sausainius. Smeigtuku padarykite skylutę, kad iškepusius sausainius galėtumėte suverti ant juostelės. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 7–8 minutes, kol gražai apskrus.

5. Kai sausainiai pravės, suverkite juos ant juostelių.



ALFO PATARIMAI:

· Tešla turi būti pakankamai minkšta ir nelimpanti prie rankų.

· Gerai turėti skirtingų dydžių formeles, kad sunaudotumėte, kuo daugiau tešlos.

· Į tešlą galite įdėti eglės spyglių, tik kuo smulkiau juos pakarpykite, jie sausainiams suteiks ypatingą skonį.

· Jei norite, kad sausainiai atrodytų dar žaismingiau, galite juos puošti skirtingais DR. OETKER glajais ar DR. OETKER pabarstukais.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page