Nesvarbu, kepate visą paukštį, šlauneles ar sparnelius, padažai suteiks dar daugiau malonumo ir naujų potyrių. Dalinamės 5 paukštienai tobulai tinkančių padažų receptais Jūsų degustacinei vakarienei!
Gamindami užtruksite daugiausiai 10 min., pagaminsite apie 200 g kiekvieno padažo.
JOGURTINIS SŪRIO PADAŽAS
Labai tvarkingas. Labai tinkamas. Jei gaminsite, tikrai neprašausite.
100 g graikiško jogurto
1 šaukštas garstyčių
30 g tarkuoto kietojo sūrio
2–3 šviežių čiobrelių šakelės
1. Nuskabykite čiobrelių lapelius. 2. Visas sudedamąsias dalis sutrinkite trintuvu.
JOGURTINIS PADAŽAS SU AGURKAIS
Gaivus agurkinis. Tokio visuomet trūksta. Tinka ne tik su paukštiena – bus puikus salotų priedas. Net jei salotos – tik iš vieno komponento, pavyzdžiui, salotų lapų.
100 g graikiško jogurto
2 agurkai
1 skiltelė česnakų
alyvuogių aliejaus
1. Agurkus sutarkuokite, nuvarvinkite ant sietelio. Česnakų skiltele patrinkite indą, kuriame patieksite. 2. Visas sudedamąsias dalis sumaišykite
TRIJŲ PADAŽŲ KOMBINACIJA
Net jeigu jums kyla asociacijos su kita kombinacija, nepasiduokite. Šįkart rezultatas puikus.
80 g sūrio „Philadelphia“
50 g natūralaus jogurto
1 šaukštas pomidorų padažo
1 šaukštelis „Vusterio“ („Worcesterio“) padažo
1. Visas sudedamąsias dalis sumaišykite
MANGAI SU RAZINOMIS
Ne, tai ne polka su ragučiais ir ne tango su aistra. Nors aistra gali likti. Kaip kitaip galima apibūdinti šių komponentų derinį?
50 g auksaspalvių razinų
50 g brendžio
1 šaukštelis tarkuoto imbiero
1 mangas
1. Razinas užmerkite brendyje ir palaikykite ne trumpiau nei valandą. Nupilkite likusį brendį. 2. Visas sudedamąsias dalis sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vienalytės masės.
OBUOLINIS
Tradiciškas? Bet ne tradicinis. Naujas senų draugų derinys.
1 obuolys
2 šaukštai baltųjų krienų
50 g majonezo
50 g graikiško jogurto
1. Obuolį nulupkite ir sutarkuokite. 2. Visas sudedamąsias dalis sumaišykite.
Skanaus!
Comments