top of page

#3dienioidėja: vasaros greitukai!

Įkvepiančios rubrikos #3dienioidėja autorė gydytoja dietologė Barbora Jarašūnė primena, kad nors vasarą retas turi laiko (ir noro) tūpčioti aplink puodus, tačiau valgyti vis tiek reikia!


„Mąstydama šia tema, prisiminiau vieną ligoninėje konsultuotą dehidratavusią ir ganėtinai išsekusią močiutę, kuri visą savo energiją skyrė pomidorams. Šiltnamiuose buvo toks darbymetis, jog moteris užmiršdavo gerti ir valgyti iki pat vėlaus vakaro.


mėsainis su daržovėmis, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

Akivaizdu: kad ir kiek aplink pomidorus bei agurkus šokinėtume, jie, deja, mumis nepasirūpins!

Reguliariai suvalgę lengvo maisto išvengsime išsekimo ir turėsime energijos visiems vasariškiems reikalams. Vasaros maistas turėtų būti nesudėtingas, greitas ir spalvotas, štai keletas įdėjų:


  • Salotos su virtais burokėliais špinatais, cukinijomis, keptuvėje pašildytu ožkos sūriu, saulėgrąžomis

  • Daržo salotos su grietinės-jogurto (1:2) užpilu bei tortilija su pievagrybiais ir sūriu

  • Grikiai, pievagrybiai (lengvai pakepti su šaukšteliu sviesto), parmezanas ir agurkai

  • O čia yra absoliutus topas – pomidoriukai, žiupsnelis druskos, grūdėta varškė ir šaukštas alyvuogių aliejaus. Nieko nėra nuostabiau, kaip mirkyti duoną į ant dubenėlio dugno susidariusį eliksyrą.


Gydytoja dietologė Barbora Jarašūnė
Asmeninio archyvo nuotr.

Įdomu, kokie yra jūsų vasaros „greitukai"?

Naujausi įrašai

bottom of page