#3dienioidėja: metų maisto atradimų TOP5!

Metams ritantis į pabaigą dažnas mūsų atliekame metų reviziją. #3dienioidėja autorė gydytoja dietologė Barbora Jarašūnė ją taip pat atliko.

„Štai šiandien nutariau apžvelgti savo metų maisto naujoves. Kaip pastebėjote, mano puslapyje nėra jokių reklamuojamų produktų – ir visus šiuos įsigijau pati bei vertinau nepriklausomai nuo bet kokios įtakos."


dumplainiai, metų maistas.
Pexels.com nuotr.

5 vieta: džiovinti svirpliai ir džiovintų svirplių miltai... Ragavote? Tai – vienas iš „ateities“ produktų, puikus baltymų bei įvairių vitaminų bei mikroelementų šaltinis. Jais galima papildyti savo racioną naudojant vietoj dalies įprastinių miltų. Be to, džiovintus svirplius galima valgyti kaip užkandį (puiki idėja Helovyno vakarėliui, gaila, jau tik kitiems metams :)). Kol kas bandau rasti šiems produktams vietą savo racione, bet tikiu, jog jie įsitvirtins


4 vieta: avižų fermentuotas gėrimo koncentratas – puikus probiotikų šaltinis – ypač tiktų tiems, kurie dėl įvairių priežasčių nevartoja pieno produktų. Geriu iš ryto, įsipylus nedidelį kiekį į vandenį. Skonis – maloni rūgštelė, kvapas – hmm, kaip kažko surūgusio (juk taip ir yra) Visa jo galia – tose mielose bakterijukėse.


metų TOP produktai.
Asmeninio archyvo nuotr.

3 vieta: kanapių baltymai – savo klientams rekomenduoju jau keleri metai, o pati „įsidiegiau“ šiemet. Įsidedu šaukštą į sausų pusryčių dubenėlį, užsibarstau ant grikių ar kitų kruopų. Toks produktas suteikia daugiau sotumo, be to, papildo polinesočiosiomis riebalų rūgštimis ir skaidulomis.


2 vieta: liofilizuotas sūris – apie jį jau buvau rašiusi metų pradžioje čia.


1 vieta: liofilizuoti dumplainiai (dumplūnės). Iš visų ragautų šaltyje džiovintų uogų/vaisių būtent jie mane tiesiog pavergė tobulu rūgštumo/saldumo santykiu ir nukėlė į vaikystę – juos augindavome sodybos šiltnamyje! Šiuo metu tai turbūt skaniausias mano desertas.


Gydytoja dietologė Barbora Jarašūnė
Asmeninio archyvo nuotr.

Labai laukiu jūsų pasidalijimų, ką atradote, pamėginote, pamilote šiemet? Gal tai kitiems bus naujiena 2022-aisiais?