#3dienioidėja: apie žygio maistą

Rubrikos #3dienioidėja autorė gydytoja dietologė Barbora Jarašūnė šį trečiadienį Jūsų klausia,

ką dažniausiai susipakuojate į keliones, kuriose nenusimato pasiekiamų kulinarinių stotelių? Sumuštinių, džiovintų vaisių ir riešutų? Dešros, lašinukų, juodos duonos ir svogūnų laiškų? Sūrio lazdelių, bulvių traškučių ir sausainių?


Ant laužo kepta duonelė, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

Štai dar keletas idėjų, kas gali praturtinti žygeivių racioną nesukeldamos per didelių nepatogumų (neišsilieja, neištęžta bei greitai nesugenda);


• Daržovės! Jų niekad nebus per daug. Skustos morkos, plauti agurkai bei šviežias traškus kopūstas – puikūs ir patikrinti pasirinkimai. Kopūstą labai smagu turėti, kai galima pasiimti daugiau svorio (pvz., keliaujant automobiliu) ir skabyti jo ilgai išsilaikančius lapus prie sumuštinio ar laužo troškinio.


• Virti kiaušiniai – vienas iš bazinių maisto produktų gali būti tapti puikiu užkandžiu su duona ir agurku „baidariuojant“ (sūnaus naujadaras) Lietuvos ežerais.


• Sriubos – galima įsigyti skanių lietuviškų ekologiškų sriubų minkštučiuose pakeliuose, kurias užtenka vos pašildyti (arba yra net šaltų sriubų variantų), o įmetę saują kruopų ar valgydami su duona turėsite gerus pietus


• Šaldyti lietiniai ( „be nieko") – mano šviežias atradimas. Jie tikrai gali išbūti vieną-dvi dienas pakelyje nebeužšaldyti, o į juos įvynioję bananą, sūrio riekelę ar šokolado skiltelę (ir pašildę ant laužo ar kelioninėje virtuvėlėje) turėsite nuostabius pusryčius


gydytoja dietologė Barbora Jarašūnė
Asmeninio archyvo nuotr.

Dar liko visa pusė vasaros! Pasidalinkite savo idėjomis! Ką pasiimate į žygius ir keliones?