Rubrikos #3dienioidėja autorė gydytoja dietologė Barbora Jarašūnė šį trečiadienį Jūsų klausia,
ką dažniausiai susipakuojate į keliones, kuriose nenusimato pasiekiamų kulinarinių stotelių? Sumuštinių, džiovintų vaisių ir riešutų? Dešros, lašinukų, juodos duonos ir svogūnų laiškų? Sūrio lazdelių, bulvių traškučių ir sausainių?
![Ant laužo kepta duonelė, Alfo Ivanausko receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_411ea07ed2754888ad3e186309f3f6f6~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_137,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_411ea07ed2754888ad3e186309f3f6f6~mv2.jpg)
Štai dar keletas idėjų, kas gali praturtinti žygeivių racioną nesukeldamos per didelių nepatogumų (neišsilieja, neištęžta bei greitai nesugenda);
• Daržovės! Jų niekad nebus per daug. Skustos morkos, plauti agurkai bei šviežias traškus kopūstas – puikūs ir patikrinti pasirinkimai. Kopūstą labai smagu turėti, kai galima pasiimti daugiau svorio (pvz., keliaujant automobiliu) ir skabyti jo ilgai išsilaikančius lapus prie sumuštinio ar laužo troškinio.
• Virti kiaušiniai – vienas iš bazinių maisto produktų gali būti tapti puikiu užkandžiu su duona ir agurku „baidariuojant“ (sūnaus naujadaras) Lietuvos ežerais.
• Sriubos – galima įsigyti skanių lietuviškų ekologiškų sriubų minkštučiuose pakeliuose, kurias užtenka vos pašildyti (arba yra net šaltų sriubų variantų), o įmetę saują kruopų ar valgydami su duona turėsite gerus pietus
• Šaldyti lietiniai ( „be nieko") – mano šviežias atradimas. Jie tikrai gali išbūti vieną-dvi dienas pakelyje nebeužšaldyti, o į juos įvynioję bananą, sūrio riekelę ar šokolado skiltelę (ir pašildę ant laužo ar kelioninėje virtuvėlėje) turėsite nuostabius pusryčius
![gydytoja dietologė Barbora Jarašūnė](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_adaf33577a4a44fdb1f47624e24fccbb~mv2.jpg/v1/fill/w_158,h_122,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_adaf33577a4a44fdb1f47624e24fccbb~mv2.jpg)
Dar liko visa pusė vasaros! Pasidalinkite savo idėjomis! Ką pasiimate į žygius ir keliones?