top of page

Šokoladinis tortas su riešutiniu morengu


Šokoladinis tortas su riešutiniu morengu, vmg receptas

6 asm.

Gaminimas 40 min.

Kepimas 1 val.


Reikia:

Šokoladiniam sluoksniui:

  • 250 g šokolado

  • 200 g sviesto

  • 5 kiaušiniai

  • 150 g cukraus

  • 100 g miltų

Morengui:

  • 6 kiaušiniai

  • 300 g cukraus

  • 100 g šokolado

  • 100 g pakepintų ir susmulkintų lazdynų riešutų

Kremui:

  • 200 g pieniško šokolado

  • 150 g juodojo šokolado

  • 350 ml grietinėlės

  • 50 g sviesto

  • 50 ml brendžio

  • 200 g pieniško šokolado

Torto lakštams: 1. Torto lakštams kepti paruoškite dvi 18 cm skersmens torto formas.

2. Šokoladą ištirpinkite kartu su sviestu, įmaišykite cukrų, po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Tešlą supilkite į dvi formas. Šaukite į orkaitę ir kepkite 25 min.

3. Morengui iki standžių putų išplakite baltymus su cukrumi, suberkite pakepintus smulkintus lazdynų riešutus, tarkuotą šokoladą. Išmaišykite. Morengo masę padalinkite į tris dalis. Formas išimkite, į kiekvieną įdėkite morengo masę ir šaukite atgal į orkaitę. Likusią morengo masę tiesiog dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, išlyginkite ir kepkite kartu su torto lakštais.

4. Formas išimkite po 20 min., morengą palikite kepti dar 20 min.

5. Torto lakštus formose aušinkite 10 min., po to išimkite ir aušinkite ant grotelių.

Kremui: 1. Kremui ištirpinkite abiejų rūšių šokoladą, pakaitinkite grietinėlę ir viską sumaišykite kartu. Supilkite brendį. Palikite kambario temperatūroje, kad pradėtų stingti – tuomet įmaišykite minkštą sviestą.

2. Atidėkite kelis šaukštus kremo, likusį išplakite iki purios masės.

Torto suformavimas: 1. Lakštą dėkite ant torto padėklo morengu į viršų, gausiai užtepkite kremu, uždenkite kitu lakštu, dėdami morengu į apačią.

2. Šonus ir viršų aptepkite kremu.

3. Atidėtą kremą patirpinkite ir apliekite viršų.

4. Puoškite uogomis, morengo gabaliukais arba taip, kaip jums patinka.

Naujausi įrašai

bottom of page