top of page

Vytinta naminė mėsytė vos per kelias paras (Receptas)

Namuose greituoju būdu vytina mėsa – ir sveikesnis pasirinkimas, kai norisi mėsos, ir graži valgoma dovana.

vytinta mėsytė_receptas
VMG nuotr.

Vytinai mėsai paruošti reikia:

  • 500 g kiaulienos išpjovos

  • 1 kg rupios akmens druskos

Aptepti:

  • 5–6 skiltelių česnako

  • 1 šaukštelio SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • 1 šaukšto SANTA MARIA maltos saldžiosios paprikos

  • ¼ šaukštelio SANTA MARIA aitriųjų paprikų

  • 1 šaukšto SANTA MARIA maltos kalendros

  • 2–3 SANTA MARIA lauro lapų

  • 1 šaukštelio rūkytos paprikos

1. Mėsą nuplaukite ir labai gerai nusausinkite. Nupjaukite visas plėveles, sausgysles ir kt.  Perpjaukite į tris dalis. Sudėkite jas į indą su druska, užberkite druskos tiek, kad visiškai padengtų mėsą. Druska turi būti iš visų pusių. Palikite mėsą parai druskoje.

2. Praėjus parai, mėsą išimkite, labai gerai nuplaukite ir 2 val. palaikykite šaltame vandenyje, kas 20 min. keiskite vandenį. Po to kruopščiai nusausinkite.

3. Smulkiai supjaustykite česnaką ir sumaišykite su SANTA MARIA juodaisiais pipirais „Tellicherry“, SANTA MARIA malta saldžiąja paprika, SANTA MARIA aitriosiomis paprikomis, SANTA MARIA malta kalendra, smulkintais SANTA MARIA lauro lapais ir rūkyta paprika.

4. Gautu mišiniu kruopščiai įtrinkite mėsos gabaliukus, perverkite juos iešmeliais ir pakabinkite. Mėsą vytinkite kambario temperatūroje 3 paras.


ALFO PATARIMAI:

· Galite naudoti ir kiaulieną, ir jautieną, ir žvėrieną.

· Šaldytuve galite laikyti 2–3 savaites.

· Likusius gabaliukus galima užšaldyti.

· Prieskonius rinkitės pagal savo skonį.

· Saugokite mėsą nuo naminių gyvūnų ir šeimos narių, kad nepradėtų valgyti prieš laiką.

· Druskos likutį kartu su actu galite panaudoti plautuvės išvalymui.

· Prieskonių mišinys neturi būti labai šlapias – sausesnis geriau padengs mėsą.

Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page