Orkaitėje kepta į šoninę įvyniota vištienos krūtinėlė ir kalafiorų maltinukai – greitai pagaminama beveik karališka vakarienė.
Receptas, kuris vertas būti įrašytas į didžiąją šeimos receptų knygą.
4 asm.
Gaminimas 10 min
Kepimas 30 min
Orkaitės t-ra 180 °C
Vištienos krūtinėlei su žiedinių kopūstų maltiniais reikia:
4 vištienos krūtinėlių gabaliukų po ~130-140 g
Druskos, pipirų
Bazilikų lapelių
8-12 griežinėlių šaltai rūkytos šoninės
Maltiniams:
200 g žiedinio kopūsto
Ryšelio petražolių
1 skiltelės česnako
1 kiaušinio 50 g tarkuoto sūrio
30 ml aliejaus 1 šaukštelio malto kumino
1 šaukštelio maltos kalendros
Žiupsnelio aitriosios paprikos
Žiupsnelio druskos
Vištieną pasūdykite, pabarstykite pipirais ir uždėkite baziliko lapelių. Viską apvyniokite šoninės griežinėliais. Dėkite į skardą ir kepkite apie 20 min.
Trintuvu sutrinkite žiedinį kopūstą, susmulkinkite petražoles ir česnaką. Visus produktus maltiniams sutrinkite kartu iki vienalytės masės.
Skardą išklokite kepimo popieriumi. Formuokite nedidelius maltinius. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min.
Skanaus!