Visada geras rezultatas: varškėčiai su obuoliais
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Visada geras rezultatas: varškėčiai su obuoliais



Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


4 asm.

Gaminimas 10 min.

Zzz – 15-20 min.

Kepimas – 20 min.


Reikia:

  • 500 g varškės

  • 1 kiaušinis

  • 2 kupini šaukštai manų kruopų

  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių

  • 1 nubrauktas šaukštas cukraus

  • Žiupsnis druskos

  • Šaukštelis vanilinio cukraus

  • 1 vid. dydžio obuolys

  • Aliejus arba lydytas sviestas formuoti ir kepti

  1. Obuolį nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais.

  2. Sudėkite varškę, kiaušinį, druską ir cukrų į trintuvo indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Suberkite manų kruopas ir kepimo miltelius, viską išmaišykite, galiausiai suberkite obuolius ir labai atsargiai permaišykite.

  3. Plikite tešlą 15–20 minučių pailsėti, kad išbrinktų manai.

  4. Iš tešlos suformuokite pailgą volelį, kurio skersmuo būtų norimo varškėčių dydžio.

  5. Suskirstykite volelį vienodomis dalimis ir pateptomis riebalais rankomis formuokite apvalius arba pailgus varškėčius.

  6. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir pakaitinkite iki vidutinės temperatūros. Dėkite varškėčius į keptuvę ir kepkite, stebėdami kepimą – jei labai pradės skrusti, mažinkite kaitrą. Apkepkite iš vienos, vėliau – iš kitos pusės, baikite kepti uždengę keptuvę.

  7. Išėmę varškėčius nusausinkite juos ant popierinių rankšluosčių.


Kai įmaišomos manų kruopos, reikia palikti tešlą 15–20 minučių, kad manai išbrinktų. Jei turime išvirtos manų košės, galima dėti ir jos, tada nereikės laukti, kol išbrinks.


Skanaus!


ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg