top of page

Valgomi medžių lapai


valgomi medžių lapai, ALfas Ivanauskas, receptai, Vienas namuose


Laidą #Alfasvienasnamuose ir video receptą rasite ČIA

Valgomiems medžių lapams paruošti reikia:

  • Klevo, liepos, beržų lapų (tik geltonos spalvos)

  • Aliejaus kepimui

  • DANSUKKER cukraus miltelių

1. Pakaitinkite aliejų. Į įkaitusį aliejų nardinkite po vieną lapą. Ištraukite tuomet, kai lapas nustos burbuliuoti (tai kelių sekundžių reikalas) ir dėkite ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos.

2. Gausiai apibarstykite lapus DANSUKKER cukraus milteliais iš abiejų pusių, kad nesimatytų lapo paviršiaus.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 220–230°C temperatūros su karšto oro apipūtimo funkcija ir dėkite lapus.

4. Kepkite iki tol, kol lapai karamelizuosis ir visiškai neliks baltų cukraus miltelių pėdsakų. Ištraukus galite nuvarvinti lapus, taip lapai bus padengti cukriniais varvekliais.

ALFO PATARIMAI:

· Nenaudokite ąžuolo lapų ir žalių lapų, nes jie bus kartoki ir labai neskanūs.

· Lapus rinkite ten, kur nevažinėja automobiliai. Miške, nuosavame sode, kieme ar parke.

· Jei kepate su karšto apipūtimo funkcija, galite į skardą įdėti kažką, kas prilaikytų popieriaus lapus, kad jų nenupūstų.

· Neperkaitinkite lapų, nes jie bus labai kartūs.

· Turite žinoti, kad kiekvieno medžio lapo skonis gali būti skirtingas, todėl nenustebkite, kad tas pats klevas vieną kartą gali būti skanesnis, o kitą kartą aitresnis.

· Tokius lapus naudokite ne kaip pagrindinį patiekalą, bet kaip papuošimą ant pyragų, ledų ar kitų patiekalų. Tai tik augalas ir tikėtis ypatingai rafinuoto skonio nereikėtų. Lapai gali būti puiki papildoma detalė, kuri jūsų patiekalą padarys unikalų.



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page