AŠ Ikona vmgonline

Troškinta antiena čachochbilio motyvais



4 asm.

Gaminimas 1 val. 30 min.


Reikia:

  • 4 LAPINO PUOTA šviežių ančiukų kulšelių

  • Lydyto sviesto (kepti)

  • 2 didelių svogūnų

  • 4–5 skiltelių česnako

  • 4–5 pomidorų arba 800 ml konservuotų savo sultyse luptų smulkintų pomidorų

  • 1 aitriosios paprikos

  • 1 kupino šaukšto „chmeli-suneli“ prieskonių

  • Žiupsnelio druskos

1. LAPINO PUOTA šviežias ančiukų kulšeles perpjaukite į blauzdelę ir šlaunelę. Apkepkite svieste, kol gražiai apskrus. Sudėkite pjaustytus plonais šiaudeliais svogūnus ir smulkiai pjaustytus česnakus, kepkite, kol svogūnai gerai iškeps ir bus tikrai minkšti*. Jei naudojate šviežius pomidorus, juos nulupkite ir susmulkinkite. Aitriąją papriką taip pat susmulkinkite ir sumaišykite su pomidorais. 2. Pomidorų masę sukrėskite į keptuvę su antiena ir svogūnais, suberkite „chmeli-suneli“ prieskonius, druską ir troškinkite apie valandą. 3. Kartkartėmis patikrinkite, ar užtenka skysčio – jei ne, galite įpilti truputį sultinio. 4. Patiekite su šviežia duona. Taip pat galite įberti smulkintų žalumynų – petražolių, kalendrų.* Šio patiekalo skonis labai priklauso nuo svogūnų iškepimo lygio. Jie turi būti visiškai minkšti, permatomi ir lengvai apskrudę.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg