Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Traškusis „burgeris“ milžinas be mėsos (Alfo receptas)

Nevalgote mėsos, bet mėgstate burgerius? Išbandykite traškaus burgerio receptą su sojų pjausniais ir traškesio suteikiančiomis korėjietiškomis morkomis. Apetitą žadinantis patiekalas!


burgeris be mėsos, Alfo Ivanausko receptas

2 porcijos

Pagaminti burgerį be mėsos reikia:

  • 1 didelio pomidoro

  • ½ mėlynojo svogūno

  • 1 saujos mėgstamų bulvių arba kukurūzų traškučių

  • 100 g TRULY IRISH raudonojo čederio sūrio

  • 4 NATURLI šaldytų sojų pjausnių

  • 2 VILNIAUS DUONA mėsainių bandelių „Burger“

  • 4 šaukštų FELIX mėsainių padažo „Hamburger sauce“

  • 2 šaukštų SKONIO LINIJA korėjietiškų morkų

  • Kelių šviežių mėgstamų salotų lapų

  • Aliejaus (kepti)

  1. Supjaustykite pomidorus storomis riekelėmis.

  2. Mėlynąjį svogūną supjaustykite žiedais.

  3. Traškučius sutrupinkite rankomis iki žirnio dydžio gabaliukų.

  4. TRULY IRISH raudonąjį čederio sūrį supjaustykite kvadratėliais.

  5. NATURLI šaldytus sojų pjausnius dėkite į keptuvę su šiek tiek aliejaus ir apkepkite iš abiejų pusių po 2 minutes. Apkepusius dėkite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 6–8 minutes.

  6. Į traškučių indą suberkite čederio sūrį ir dėkite pakepti šalia pjausnių, kol sūris išsilydys.

  7. VILNIAUS DUONA mėsainių bandeles „Burger“ perpjaukite pusiau ir apskrudinkite keptuvėje, grilyje arba orkaitėje.

  8. Apskrudintą bandelę patepkite FELIX mėsainių padažu „Hamburger sauce“, dėkite salotų lapus, svogūnus, pomidorus, pjausnį, traškučių sūrį, antrą pjausnį, SKONIO LINIJA korėjietiškas morkas ir uždenkite bandelės viršūnėle patepta pada