top of page

Traškūs žiediniai kopūstai


Alfas Ivanauskas, receptai, traškūs žiediniai kopūstai

Laidą #Alfasvienasnamuose ir video receptą žiūrėkite ČIA


4 asm.

Gaminimas 15 min

Kepimas 10 min.


Traškiems žiediniams kopūstams reikia:

  • 1 vidutinio žiedinio kopūsto (kalafioro)

  • Saujos mėgtamų bulvių traškučių (grietinės ar acto skonio)

  • 4 šaukštų džiūvėsėlių

  • 3 virtų laisvėje laikytų vištų kiaušinių

  • 50 g sviesto

  • 50 g parmezano tipo sūrio

  • ½ citrinos žievelės

  • Petražolių (papuošimui)

  • Druskos

  • Pipirų


1. Susipjaustykite žiedinį kopūstą. Smulkinkite taip, kad būtų patogu valgyti. Supjaustytą žiedinį kopūstą apvirkite 5–7 minutes pasūdytame vandenyje.

2. Nulupkite kiaušinius, patarkuokite citrinos žievelės, parmezano sūrio. Sūrį sumaišykite su citrinos žievele.

3. Rankomis sutrinkite traškučius, sumaišykite su džiūvėsėliais.

4. Susmulkinkite kiaušinius.

5. Apvirtus kalafiorus sumaišykite su sviestu. Dėkite kiaušinius, dalį sūrio ir viską sumaišykite.

3. Sūdėkite kalafiorą į kepimo formą. Apibarstykite likusiu sūriu, suberkite traškučius. Galite užbarstyti pipirų. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros su karšto oro apipūtimo funkcija ir kepkite 10 min.

4. Puoškite mėgstamomis žolelėmis.


ALFO PATARIMAI:


· Tokį patiekalą galite valgyti ir vieną, ir kaip garnyrą.

· Traškučius galite rinktis, kokius mėgstate. Bet labai tiktų grietinės ir acto skonio traškučiai.

· Jeigu mėgstate traškiau – kepkite 15 min., kol gražiai apskrus.


Visus produktus receptui vieno mygtuko paspaudimu rasite BARBORA.lt




Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page