top of page

Tobulo savaitgalio receptas pagal Simoną Nainę: ilgas miegas ir cepelinai draugų vakarienei

Gal truputį (o gal ir labai) nustebsite, kad Simona Nainė prekės ženklo Nunu" kūrėja, laidos Aš Ikona" vedėja ir šiaip labai aktyvi moteris, savaitgaliais labiausiai mėgsta būti namuose. Tvarkytis, skaityti, žiūrėti serialus ir gaminti valgyti. Maždaug toks jos tobulo savaitgalio receptas.


Tobulas savaitgalis prasideda tada, kai atsikeli anksti ir stebi bundantį miestą, ar tada, kai turi galimybę ilgai ilgai miegoti? 

Man tobulas rytas yra tada, kai nereikia niekur skubėti ir galiu miegoti, kiek noriu, namuose vaikščioti su pižama ir susivėlusi, kad ir visą dieną. Man patinka kuistis namuose su namų ruošos darbais, gaminti valgyti, žiūrėti filmus ar skaityti knygą. Dažniausiai taip būna tik savaitgaliais. Ir kuo toliau, tuo labiau man patinka būti namuose.  


Tavo tobulo savaitgalio garsai?

Dabar man labiausiai ir dažniausiai patinka tyla. Aš apskritai labai mėgstu pabūti viena. Būna dienų, kai būtinai turiu įjungti TV, kad fone būtų garsų, bet būna, kad visą dieną galiu prabūti visiškoje tyloje. Viskas priklauso nuo nuotaikos ir įsiklausymo į save. Jeigu noriu rytą pradėti su muzika, taip ir padarysiu. Jeigu noriu pabūti viena, būsiu viena ir patylėsiu. Mums, žmonėms, viską padiktuoja mūsų emocinis laikrodis.



Kvapai?

Rytais skanios kavos kvapas. O šiaip savaitgaliais tikrai turiu laiko stovėti virtuvėje ar prie griliaus. Tiek man, tiek Jonui patinka gaminti, tad mūsų namuose savaitgaliai dažniausiai kvepia grilinama mėsyte.

Tobuliausi pusryčiai?

Mano pusryčiai dažniausiai būna tik juodos kavos puodelis, bet savaitgalis išimtis. Tada atsikeliu vėliau ir ramiai pusryčiauju. Darbo dienomis atsikėlusi ryte nenoriu jokio maisto ir tikrai nevalgau pusryčių per prievartą.


Savaitgalio pietūs?

Tokie, kokius tądien sugalvojame, bet dažniausiai tai būna mėsos patiekalai. 


Vakarienė?

Man labiausiai savaitgaliais patinka draugų vakarienės, kai į namus susirenka draugai ir visi kartu vakarieniaujame. Dar labai patinka, kai draugai paprašo pagaminti tai, ko jie nori. Sako, pavyzdžiui, Simute, kažkaip seniai valgėm cepelinus". Tai Simutė ima ir pagamina. Man vienas malonumas pasistengti dėl draugų. Tokie susitikimai labai jaukūs ir malonūs.  


Knyga?

Šiuo metu skaitau Nora Roberts Kolekcionierė"


Filmas?

Savaitgaliui labiausiai tinka arba serialai, arba kokia linksma komedija.


Laikas sau?

Dienoraščio rašymas, knygos skaitymas, šampano akademijos kursų lankymas.


Savaitgalio desertas?

Kaip tik praėjusio savaitgalio desertas buvo obuolių pyragas. Bet šiaip esu iš tų, kuriai saldumynų gali ir nebūti.

Obuolių pyragą kepiau taip: 5 kiaušiniai, cukraus, vanilinio cukraus. Viską labai gerai išplakiau. tada įbėriau cinamono, maišydama po truputį subėriau miltus (maždaug vieną stiklinę). Į tešlą subėriau kubeliais pjaustytus obuolius. Supyliau į formą, viršų puošiau skiltelėmis pjaustytais obuoliais ir cinamonu. Kepiau 180 laipsnių temperatūroje apie 50 min.



Skanaus savaitgalio!






Knyga?

Shotbylukas" nuotraukos.

Naujausi įrašai

bottom of page