AŠ Ikona vmgonline

Tiršta jūros gėrybių sriuba su šlakeliu romo


Kerniaus Pauliukonio nuotr.

4 asm.


Reikia:

  • 1 rausvojo svogūno

  • kelių saliero stiebų

  • 1 batato

  • 50 g sviesto

  • šlakelio aliejaus

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 1 šaukštelio kario pastos

  • kelių šaukštų romo

  • 200 g krevečių

  • 150 g įvairių jūros gėrybių (midijų, aštuonkojų arba mėgstamos žuvies)

  • 600 ml vištienos sultinio

  • 400 ml kokosų pieno

  • 1 žaliosios citrinos

  • šviežios aitriosios paprikos (pagal skonį)

  • ½ šaukštelio druskos

1. Svogūną, saliero stiebus bei nuluptą batatą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir apkepkite su sviestu ir aliejumi.

2. Suberkite cukrų, sudėkite kario pastą ir supilkite romą. Maišydami kepkite kelias minutes.

3. Suberkite krevetes, jūros gėrybes ir kepkite dar kelias minutes.

4. Supilkite sultinį, kokosų pieną, pagardinkite druska ir užvirkite.

5. Uždenkite dangčiu ir leiskite sriubai pastovėti apie 5 min. Patiekite lėkštėje su žaliosios citrinos skiltele ir gabalėliu aitriosios paprikos.


Receptas iš Alfo Ivanausko knygos „PLAY, COOK, KISS: culinary tricks"

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg