top of page

Sveikai greitiems pusryčiams – veganiška granola


Granola yra puikus sprendimas tiems, kurie skuba ir nemėgsta užsibūti virtuvėje, tačiau mėgsta skanius pusryčius ir nori, kad jie būtų maksimaliai sveiki.


Tačiau yra žmonių, kurie nemėgsta granolos. Visgi nemėgsta dažniausiai todėl, kad parduotuvėje pirktos yra arba labai saldžios, arba labai kietos, arba tiesiog beskonės.

Tinklaraščio www.plantasticblondie.com autorė Aistė siūlo pasigaminti sveikesnę, naminę: labai traškią, ne per saldžią ir, žinoma, su mėgstamiausiais ingredientais.

Tai tobulas paruoštukas: kartą skyrę laiko ir daugiau pasigaminę, galite mėgautis ja net kelis mėnesius.


Naminė grikių, pistacijų ir goji uogų granola


Reikia:

  • 3 puodelių stambių avižų

  • 1 puodelio neskrudintų grikių

  • ½ puodelio kokosų aliejaus

  • ½ puodelio klevų syrupo

  • ¼ puodelio kokosų cukraus

  • ½ puodelio pistacijų

  • ¼ puodelio goji uogų

  • žiubsnelio Himalajų druskos


  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

  2. Dubenyje sumaišykite avižas, grikius, kokosų cukrų ir druską.

  3. Mažame puode ištirpinkite kokosų aliejų kartu su klevų sirupu. Neperkaitinkite.

  4. Supilkite ištirpintą kokosų aliejų ir klevų sirupą ant sausų ingredientų ir labai gerai maišykite, kol sausi ingredientai pilnai pasidengs kokosų aliejumi.

  5. Granolos mišinį perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tolygiai paskirstykite ir kepkite orkaitės viduje 40 minučių. Kepant porą kartų pamaišykite, kad tolygiau apskrustų.

  6. Po 40 minučių kepimo suberkite pistacijas, sumaišykite ir vėl įdėkite į orkaitę dar 15 minučių.

  7. Išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti. Sulaužykite didelius gabalėlius, jei jų yra, ir pridėkite goji uogų.

  8. Perpilkite į sandarų indą ir laikykite sausoje vietoje iki 3 savaičių.


Skanaus!




Tekstas ir nuotraukos Aistės Aužbikavičiūtės ( instagramo profilis yra ČIA): „Gamindama maistą kiekius beveik visuomet skaičiuoju „puodeliais“ a.k.a cups. Istorija labai paprasta: ilgą laiką gyvenau Jungtinėje Karalystėje, todėl toks matavimo įprotis tapo mano gyvenimo dalimi. Nors ir grįžau į Lietuvą, bet šio įpročio atsisakyti nesinori. Matuoti „puodeliais“ yra labai patogu, todėl tikrai siūlau pabandyti. Na, o jeigu gali pasirodyti per sunku, parašyk man ir mielai pagelbėsiu. Taigi, metas traukti ingridientus iš spintelių ir pradėti gamybą...


Naujausi įrašai

bottom of page