top of page

Sultingas ir kvapnus morkų pyragas



sultingas ir kvapnus morkų pyragas, Alfas Ivanauskas

Laidą #Alfasvienasnamuose ir video receptą žiūrėkite ČIA


8–10 asm.

Gaminimas 20 min

Kepimas 50 min.

Morkų pyragui reikia:

  • 3 kiaušinių

  • 2 nedidelių bananų

  • 2 apelsinų

  • 150 g migdolų be žievelių

  • 1,5 šaukšt. prieskonių (gali būti meduolių)

  • 1,5 šaukšt. kepimo miltelių

  • 250 g valytų morkų

  • 200 g kvietinių miltų

  • 100 g sviesto

  • 150 g cukraus

  • 175 g sūrio kremo

  • 1 citrinos

  • 1,5 šaukšt. cukraus miltelių

1. Pusę migdolų smulkintuve susmulkinkite iki miltų, kitą dalį susmulkinkite taip, kad jaustųsi riešutų gabaliukai.

2. Burokine tarka sutarkuokite morkas ir bananus. Smulkesne tarka įtarkuokite dviejų apelsinų žieveles.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C temperatūros su karšto oro apipūtimo funkcija ir dėkite sviestą, kad jis išsilydytų. Jei naudojate kaitinimą iš viršaus ir apačios, orkaitę kaitinkite iki 180 °C.

4. Į plaktuvą dėkite kiaušinius, cukrų ir plakite tol, kol suputos. Galite šiek tiek pasūdyti.

5. Į morkų masę sudėkite sūrio kremą ir viską sumaišykite. Įdėkite pirmąją partiją riešutų, sumaišykite, tada dėkite mažiau smulkintus migdolus ir išmaišykite.

6. Išlydytą sviestą išimkite iš orkaitės ir pilkite į masę. Supilkite išplaktus kiaušinius ir pirmą dalį miltų, išmaišykite. Sudėkite antrą dalį miltų ir kepimo miltelius. Sumaišykite.

7. Kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi.

8. Pusę tešlos supilkite į kepimo formą. Į likusią tešlą supilkite prieskonius, išmaišykite ir pilkite į formą.

9. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C su karšto apipūtimo funkcija, dėkite pyragą ir kepkite apie 45–50 minučių. Po laiko patikrinkite mediniu iešmeliu.

10. Ant dar karšto, iškepto pyrago gausiai išspauskite citrinos ir apelsino sulčių. Palaukite kol susigers sultys ir apibarstykite cukraus milteliais. Galite papuošti valgomais lapais.

ALFO PATARIMAI:

· Migdolus galite keisti ir kitais riešutais.

· Jei norite, kad jaustųsi morkų gabaliukai, tarkuokite per burokinę tarką, jei ne, galite tarkuoti smulkesne tarkos puse ar smulkintuvu.

· Morkas galite pakeisti moliūgu ar obuoliu.

· Nepadauginkite miltų, nes kepinys gali išsausėti.

· Formą galite pasirinkti tokią, kokią turite namuose.

· Papildomai į pyragą galite įdėti razinų ar kitų džiovintų vaisių.

· Pyragą galite apšlakstyti apelsinų likeriu.


Visus produktus receptui vieno mygtuko paspaudimu rasite BARBORA.lt


Naujausi įrašai

bottom of page