top of page

Spalvota vasaros tarta


Reikia:

  • 250 g bemielės sluoksniuotos tešlos (1 lakšto)

  • 1 kiaušinio trynio (patepti)

  • 100 g kreminio sūrelio

  • 1 cukinijos

  • 5–6 įvairiaspalvių morkų

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų, druskos

  • 1 šaukštelio Provanso žolelių

  • Aliejaus (pašlakstyti)

  • 1–2 kiaušinių (patiekti)


Atšildykite bemielę sluoksniuotą tešlą, ištieskite ją ant skardos. Peiliu nubrėžkite 1 cm pločio „rėmelį“ nuo krašto, bet neperpjaukite iki galo. Patepkite „rėmelį“ trynio mišiniu su trupučiu vandens.Vidurį patepkite kreminiu sūreliu.Supjaustykite daržoves ilgais griežinėliais, pabarstykite druska, pipirais, Provanso žolelėmis, pašlakstykite aliejumi, suvyniokite ir sudėkite ant tartos. Šaukite į iki kaitintą 180 °C orkaitę.Kepkite apie 30 min. Geriausiai, jei orkaitėje yra picos kepimo režimas.Iškepusią tartą patiekite su keptais kiaušiniais.

Naujausi įrašai

bottom of page