top of page

Spalvingos pomidorų, obuolių ir grikių salotos pavergs net ir ne grikių fanus



Reikia:


  • 400 g įvairių spalvų pomidorų

  • 1–2 saldžiarūgščių obuolių

  • 1 stiklinės mirkytų neskrudintų grikių

  • 2–3 šakelių mėtų

  • 2–3 šakelių melisos

  • Nedidelio ryšelio kalendrų

  • Nedidelio ryšelio petražolių

  • 1 citrinos

  • 6–8 saulėje džiovintų pomidorų

  • 40–50 g špinatų

  • Druskos, juodųjų pipirų

1. Supjaustykite šviežius ir saulėje džiovintus pomidorus.

2. Nedideliais kubeliais, mažesniais nei supjaustyti pomidorai, supjaustykite obuolius, jų nelupkite, taip išsaugodami daugiau tekstūros ir maistinių medžiagų.

3. Smulkiai supjaustykite prieskonines žoleles – jas galite rinktis pagal savo skonį.

4. Sudėliokite salotas – sudėkite špinatus, suberkite grikius, pjaustytus šviežius ir džiovintus pomidorus, obuolius, prieskonines žoleles, pašlakstykite aliejumi nuo džiovintų pomidorų, įspauskite citrinos sulčių.

5. Viršų užtarkuokite citrinos žievele.

6. Paskaninkite druska ir juodaisiais pipirais.



ALFO PATARIMAI:


  • Salotų ingredientus stenkitės pjaustyti taip, kad būtų skanu valgyti – gabaliukai neturi būti nei per didelį, nei per maži, kad vienu šaukštu galėtumėte pasiimti visų ingredientų.

  • Aliejų nuo saulėje džiovintų pomidorų panaudokite salotoms.

  • Derinkite salotose šviežius ir džiovintus pomidorus – tai suteiks nepaprasto skonio.

  • Salotoms naudokite kelias valandas vandenyje mirkytus grikius – skrudintus arba neskrudintus, o karštiems patiekalams grikius virkite.  


Vieno mygtuko paspaudimo šio recepto ingredientus susikrausite į krepšelį. Spauskite ČIA

Naujausi įrašai

bottom of page