top of page

Skonių ir pojūčių „bomba": tartas su ledais ir vaisiais


tartas su ledais ir vaisiais, naminiai ledai, desertas, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


6–8 asm.

Gaminimas 20 min.

Zzz 30 min.

Kepimas 35 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 100 g sviesto

  • 200 g miltų

  • 40 g miltelinio cukraus

  • 2 trynių

  • 2–3 šaukštų labai šalto vandens

  • Žiupsnelio druskos

  • Įdarui:

  • Mėgstamų ledų

  • Vaisių, uogų


  1. Šaltą sviestą sukapokite peiliu arba susmulkinkite smulkintuvu kartu su milteliniu cukrumi, druska ir miltais iki kruopelyčių. Sumaišykite su tryniais ir įpilkite vandens. Greitai užminkykite tešlą.

  2. Suformuokite diską, suvyniokite į maistinę plėvelę ir bent 30 min. palaikykite šaldytuve.

  3. Iškočiokite ir tešla išklokite formą tartams. Šonus palyginkite peiliu ir tankiai subadykite šakute tešlą ant formos dugno. Patieskite ant tešlos kepimo popierių, užberkite sausų pupelių arba kitokio kepimo balasto.

  4. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min., nuimkite kepimo balastą ir kepkite dar 10–15 min., kol tešla iškeps.

  5. Iškepusį tartą pripildykite ledų ir vaisių. Patiekite iš karto.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page