top of page

SKANIAUSIOS KAVOS RŪŠYS

Kavos rūšys skirstomos pagal kavamedžių auginimo vietą, pavyzdžiui, Kenijos, braziliška kava, Etiopijos, arba rūšį, pavyzdžiui, arabika, liberika, robusta. Pupelių savybės priklauso ir nuo to, ar kavamedžiai auga aukštumose, ar žemumose. Geriausiai vertinamos yra aukštumose augančių medžių pupelės. Tad, perkant kavą, pirmiausia reikia atkreipti dėmesį į tai, kur augintos pupelės, o tik vėliau – į kitas savybes.

Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į kavos ruošimą. Jeigu kavą ruošiate ne aparatu, rekomenduojama viename puodelyje 8 minutes plikyti 6–8 g kavos miltelių. Tai atitinka vieną arbatinį šaukštelį su kaupu. Vanduo turi būti maždaug 92–95 °C temperatūros, nes, plikant verdančiu vandeniu, kava tampa karti.

LAIKO ĮVERTINTA RŪŠIS

Arabika – visame pasaulyje populiariausia kavos rūšis, kuri sudaro apie tris ketvirtadalius pasaulinės kavos gamybos. Arabinio kavamedžio sėklos yra pailgos, lygiu paviršiumi, vos išlenktos „S“ raidės formos.

Galite rinktis „Dallmayr“ kavą, kurios arabikos pupelių kavos yra trys: prodomo, prodomo naturmild ir prodomo be kofeino.

Kava prodomo yra aukštos kokybės mišinys iš geriausių kalnuose augančių arabikos rūšių. Tipiško skonio suteikia arabikos pupelės iš derlingų pietinių Etiopijos provincijų. Tai – vidutiniškai skrudinta, labai aromatinga ir pikantiško skonio kava.

ml_advertorial_02

Kavos Dallmayr testavimas


Tiems, kuriems švelnesnis kavos skonis malonesnis, tiks kalnuose užaugintos arabikos mišinys prodomo naturmild. Tai – natūraliai mažo rūgštingumo kava, kurioje išlaikytas visas reikiamas kofeino kiekis. Švelnus skonis išgaunamas ypač atsargiai skrudinant pupeles.

Negalintiems vartoti kofeino, bet norintiems tikros kavos skonio, patiks kava prodomo be kofeino: iš kalnuose užaugusių grynų arabikos pupelių pašalinamas kofeinas, jos specialiai išgryninamos ir paskrudinamos specialiu metodu, pagal kurį išlieka visos aromatinės medžiagos. Įdomu tai, kad maždaug 15 „Dallmayr prodomo“ puodelių kavos be kofeino yra tiek pat kofeino, kiek 1 puodelyje klasikinės prodomo kavos.

ETIOPIJOS PERLAS

Rytų Afrikos valstybėje Etiopijoje kavamedis atrastas dar IX amžiuje. Net ir šiandien raudonų uogų derlius dažniausiai renkamas nuo miške augančių kavamedžių, kurie buvo išvesti iš laukinėje gamtoje augusių sodinukų. Kai kuriose šalies pietuose esančio Sidamo regiono kalvose užauginama ypatingos kokybės kavos. Iš jos gaminama grynų rūšių kava „Dallmayr Ethiopia“, pasižyminti neprilygstamu žoleles primenančiu aromatu ir pikantišku skoniu.

NEPAMIRŠTAMA KLASIKA

Kartais pakanka vienintelio gurkšnio, iš kurio pajaučiamas skonis: „Dallmayr Classic“ yra ideali pirkėjams, kurie nori išbandyti šią kavą už prieinamą kainą. Žaliava klasikinei rūšiai sukombinuota iš išskirtinių kavą auginančių provincijų. Skrudinant pupeles ir išlaikant aromatą, suteikiamas stiprus ir aromatingas skonis. Tokia kava tinka kiekvienai progai ir skoniui.

IŠSKIRTINIAM SKONIUI

Retų rūšių „Dallmayr“ kava kviečia į kelionę po tris šalis: ragaudami „Granverde“ patirsite Lotynų Amerikos stebuklą, „Kilimanjaro“ – nuostabią Afriką, o su „Neiva“ atrasite Kolumbijos lobynus.

Šios kavos pupelės parinktos, paruoštos ir paskrudintos taip, kad būtų išlaikomas specifinis kiekvienos iš šių retų kavos rūšių aromatas. Skonio natos gali varijuoti nuo lengvo riešutų iki švelnių citrusinių vaisių.

„Granverde“ – ekologiškas kavos mišinys iš Lotynų Amerikos, pasižymintis švelniu riešutų skoniu ir jo atspalviu. „Kilimanjaro“ – grynos rūšies kava su lengvomis gėlių natomis iš Tanzanijos. „Neiva“ – kalnuose užauginta arabika su pikantišku šviežiu aromatu ir lengva citrusinių vaisių nata.

NEPATIRTIEMS ATRADIMAMS

Šiai kategorijai priskiriama išskirtinių rūšių kava: du kavos prekės ženklai ir trys grynos rūšys, auginamos išskirtiniuose Afrikos, Lotynų Amerikos ir Azijos regionuose.

„Dyawa Antara“ – Rytų Azijoje užauginta aukščiausios kokybės, išpildytos ir intensyvios tekstūros kava su subtilia kakavos ir tabako nata.

„Dallmayr Antigua Tarrazu“ – grynas ir švelnus aromatas iš mažiausių Gvatemalos ir Kosta Rikos provincijų.

„Dallmayr Ethiopian Crown“ – aukščiausios kokybės gryno pikantiško skonio moka iš Etiopijos.

„Dallmayr San Sebastian“ – švelni, išpildyta ir švelniai pikantiško skonio – tiesiai iš įžymiosios Gvatemalos kalnuose esančios „San Sebastian“ vilos.

Naujausi įrašai

bottom of page