AŠ Ikona vmgonline

Skaldytų žirnių sriuba


Unsplash.com nuotr.

6 asm.

Gaminimas 1 val. 45 min.


Reikia:

  • 500–600 g rūkytų šonkauliukų

  • 1 svogūno

  • 1 morkos

  • 1 gabaliuko saliero

  • 2 lauro lapų

  • Po 3–4 kvapiųjų ir juodųjų pipirų žirnelių

  • 150 g skaldytų žirnių

  • ½ svogūno

  • 1 morkos

  • 1 šaukšto aliejaus

  • Žiupsnelio jūros druskos

1. Šonkaulius užpilkite 2  l vandens, įdėkite nuluptą svogūną, morką, saliero gabaliuką, suberkite pipirus ir lauro lapus. Virkite sultinį apie valandą, nustatę mažą kaitrą.

2. Perkoškite. Daržoves ir mėsą nuo kauliukų galite panaudoti kitiems tikslams – pvz., pyragėlių arba lietinių įdarui.

3. Svogūną ir morką, skirtus sriubai, susmulkinkite ir apkepkite su šaukštu aliejaus storų sienų puode. Suberkite žirnius ir supilkite sultinį. Ir virkite, kol žirniai išvirs. Jei reikia, pasūdykite.

4. Kad visai būtų skandinaviškai, galite įberti krapų ir patiekti su lietiniais.

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg