top of page

Savaitės TOP: penki skaitomiausi straipsniai

Sakoma, kad niekas taip nesuvienija žmonių, kaip maistas, o didžiausias taikdarys yra grilis. Pastarųjų savaičių įvykiai rodo, kad gal net labiau nei maistas, žmones vienija laisvės idėja.

Kad ir kokie skirtingi esame, visi norime būti laisvi mąstyti, kaip mąstosi, gyventi, kaip norime gyventi, laisvi priimti sprendimus, išsakyti savo nuomonę, susitarti. Laisvi mėgautis tuo, kuo norime mėgautis.

Geras maistas laisvei suteikia įvairių skonių. Ką labiausiai skaitėte šią savaitę?


Kiekvienas rytas prasideda pusryčiais. Kiekvienas atsikeliame galvodamas, ką pagaminti šiandien, kokiais skoniais prasidės diena? Kasdieniai rytai dažnai prasideda sumuštiniais, tačiau tai nėra nuobodu, nes reiškia tūkstančius galimybių improvizuoti. Alfas Ivanauskas siūlo orkaitėje apkeptų kruasanų sumuštinį. Šis grožis, prabanga ir skonis labai tinka ir vėlyviesiems savaitgalio pusryčiams: Vietoj sumuštinio: apkepti kruasanai su mocarela ir vištiena



Tinklaraščio Toks tyras autorės Simonos istorija yra gražus pavyzdys, kaip jaukiai ir draugiškai po vienu stogu gali sugyventi veganas ir ne veganas. Ir ne tik sugyventi, bet kartu kurti dalykus, kuriuos norisi ragauti, žiūrėti, jais mėgautis: Veganas ir ne veganas po vienu stogu: tinklaraštininkų Simonos ir Valento pavyzdys įkvepia!


Juodosios ar žaliosios? Kasdien tenka kažką rinktis: skonį ar spalvą, pramogą ar naudingą daiktą, tarp to, kas miela, ir kas būtina. Puiku, kai mūsų pasirinkimus lemia žinios, kai turime svarių argumentų, kodėl renkamės kaip tik tai, ką renkamės. Tai itin aktualu kalbant apie maistą. Atsakymą į klausimą, kurios – žaliosios ar juodosios, alyvuogės naudingesnės organizmui, kaip išsirinkti kokybiškiausias, rasite čia: Rinkitės kokybiškas alyvuoges: patarimai, kaip tokias atpažinti


Grilinam ir grilinsime. Nesvarbu, kad vasara baigiasi, grilio dūmo kvapas atmintyje ir receptai lieka, tad aukščiau galvas ir semiamės naujų idėjų! Šią savaitę laidoje ALFAS VIENAS GAMTOJE Alfas Ivanauskas ant grilio ruošė: Rytais kvepiančią šakšuką, salotas su triušiena ir mocarela, vištienos sparnelius su barbekiu glazūra, grilyje keptas bulves su šonine ir marinuotų paprikų salotas su pomidorais. Skanaus!


Ir, žinoma, desertas. Nes kaip tik saldus kąsnelis nors laikinai, bet patikimai gali pataisyti visas klaidas, blogas nuotaikas ir išsklaidyti visus rūškanus debesis, kurie kartais ima kauptis virš galvų. Klasikinių šokoladinių putėsių veganiškas variantas šią savaitę buvo ant bangos". Receptą rasite ČIA



Iki!


Naujausi įrašai

bottom of page