AŠ Ikona vmgonline

Kvapnioji grilio šakšuka


Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Laidą VIENAS GAMTOJE galite žiūrėti ČIA


Reikia:

  • Paprikos

  • Aštraus pipiro

  • Pomidoro

  • Avokado

  • Chorizo dešros

  • Kiaušinio

  • Alyvuogių aliejaus

  • DANSUKKER cukraus

  • Žiupsnelio SANTA MARIA druskos

  • Žiupsnelio SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • Kalendros

  • Petražolių

1. Perpjaukite papriką per pusę, išimkite sėklas. Supjaustykite papriką į šešias dalis, kad būtų patogu kepti. Perpjaukite pomidorą per pusę. Papriką ir pomidorą sudėkite į dubenėlį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir sumaišykite, kad tolygiai pasidengtų.

2. Dėkite daržoves į grilį, nepamirškite vartyti.

3. Supjaustykite svogūną, aštrų pipirą. Suberkite į keptuvę su alyvuogių aliejumi ir dėkite kepti.

4. Išimkite iškeptus pomidorus, apibarstykite juos pipirais, druska ir šiek tiek cukraus. Sutrinkite pomidorus su šakute. Įdėkite smulkintos kalendros ir petražolių. Sumaišykite. Šią masę supilkite į jau iškepusius svogūnus su pipiru. Viską sumaišykite ir palikite masę grilyje pašilti.

5. Išimkite paprikas, supjaustykite mažesniais gabaliukais. Paprikas dėkite į grilyje šildomą masę.

6. Ant masės įmuškite kiaušinį, apibarstykite druska ir pipirais. Su šakute paskirstykite kiaušinį po masę, kad jis lengviau iškeptų. Palikite viską kepti.

7. Apkepinkite Chorizo dešra ir dėkite į kepančią masę.

8. Avokadą pabarstykite druska ir pipirais. Išimkite iš žievelės.

9. Išimkite šakšuką iš grilio, apibarstykite prieskoninėmis žolelėmis, į šoną dedame šviežią avokadą. Skanaus!


ALFO PATARIMAI:

• Daržoves galite kepti grilyje, orkaitėje arba keptuvėje.

• Šiame patiekale galima įdėti ir česnako, jei norite.


Skanaus!


Vos vienu mygtuko paspaudimu BARBOROJE visas prekes susidėkite į krepšelį – pirkiniai bus pristatyti į jūsų pasirinktą vietą.

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg