top of page

Sėkmės receptas. Patarimai, kaip marinuoti viščiuką, kad iškeptų sultingas ir... tobulas!

Kad viščiukas būtų sultingas, o odelė – traški. Tai minimalūs reikalavimai, kuriuos keliame sau, kai ketiname iškepti šį paukštį. Pavyks, jei žinosite kelias sėkmės paslaptis.



  • Marinuokite viščiuką ne trumpiau nei 1 val., o geriausiai – per naktį šaldytuve.

  • Geriausiai kepa 1,4–1,8 kg viščiukas su pilna krūtinėle ir storomis blauzdelėmis.

  • 1,5 kg viščiukui iškepti reikia maždaug 1,5 val. Galima pakelti viščiuką virš skardos ir pažiūrėti, kokios sultys teka: jei skaidrios – paukštis iškeptas.

  • Kad višta nebūtų sausa, į marinatą reikia įpilti aliejaus; galima atkelti krūtinėlės odelę ranka ir krūtinėlės mėsą patepti sviesto ir žolelių mišiniu.

  • Jei tokią turite, kepti visą viščiuką reikia orkaitėje su garų funkcija. Neturint garų orkaitės kepkite iš pradžių aukštesnėje (apie 200 °C) temperatūroje, po to sumažinti iki 180 °C. Kepant dažnai laistykite susidariusiomis sultimis. Iškepusį viščiuką uždenkite ir palikite 15 min. „pailsėti“.

  • Geriausia įdaryti paukščius tokiu įdaru, kuris nereikalauja papildomo terminio apdorojimo. Naudojant žalius produktus (pvz., žalią mėsą), įdarą reikia išsikepti atskirai.

  • Kaip patiekti vištą? Leiskite pasigrožėti gražiai iškepusiu visu paukščiu, o padalyti jį kur nors kitur. Galima patiekti iš karto padalytą porcijomis.

  • Koks garnyras tinka labiausiai? Nėra garnyro, kuris netiktų prie gardžiai iškepto viščiuko.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page