Pyragas su persimonais
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Pyragas su persimonais



6-8 asm.

Gaminimas 1 val.

Orkaitės t-ra 175 °C


Reikia:

  • 1 persimonas

  • 100 g sviesto

  • 2 maži kiaušiniai

  • 120 g rudojo cukraus

  • 160 g miltų

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

  • Žiupsnelis druskos

  • 100 g smulkintų graikinių riešutų

  • 1 šaukštelis cinamono

  • 125 g „Philadelphia“ tipo sūrio

  • 1 šaukštas miltelinio cukraus

  • 1 šaukštas citrinų sulčių

  • 1 šaukštelis tarkuotos citrinų žievelės

  • 1 persimonas papuošti

1. Persimoną sutrinkite į tyrę trintuvu.

2. Sviestą ištirpinkite, ataušinkite. Atvėsintą išplakite kartu su persimonų tyre ir cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius. Visus likusius birius produktus sumaišykite. Į sviesto ir tyrės masę sudėkite birius produktus, viską greitai išmaišykite ir sudėkite į 20–22 cm skersmens formą.

3. Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Iš pradžių pyragą aušinkite 5–7 min. formoje, o po to dėkite ant grotelių.

4. Sūrį išplakite kartu su milteliniu cukrumi, citrinos sultimis ir žievele.

5. Ataušusį pyragą padenkite kremu ir puoškite persimonais.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg