top of page

Populiariausios salotos kitaip – Cezario salotų „pica“!




2-3 asm.

Gaminimas 20 min.


Reikia:

  • 1 gūželės „Iceberg“ salotos

  • 150 g keptos vištienos

  • 4-6 virtų putpelių kiaušinių

  • 50 g kietojo sūrio

  • 4-5 ridikėlių

  • 2-3 nedidelių sviestinių bandelių

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • Druskos

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Padažui

  • 150 g majonezo

  • 50 g brendžio

  • 1 skiltelės česnako

  • 20 g sojos padažo

  • 70 ml vandens

  • Saujelės smulkintų žalumynų (petražolių, krapų, čiobrelių, bazilikų)


  1. Visus padažo ingredientus sudėkite į kokteilinę ir suplakite. Būtinai paragaukite, ar nieko netrūksta.

  2. Gūžinę salotą supjaustykite maždaug 2 cm storio riekelėmis.

  3. Sviestines bandeles supjaustykite arba sulaužykite nedideliais gabaliukais ir trumpai paskrudinkite orkaitėje.

  4. Kiekvieną riekę pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska. Ant salotų riekės dėkite pjaustytą vištieną, virtus putpelių kiaušinius, tarkuotą arba plonomis riekelėmis pjaustytą kietąjį sūrį ir ridikėlių riekeles.

  5. Padažą išspauskite konditeriniu maišeliu arba popierine tūtele. Ant viršaus uždėkite sviestinės bandelės skrebučius.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page