top of page

Naujas restorano „Mykolo 4“ meniu – duoklė vasarai ir klasikai

Geriausiu „Gastronomijos savaitės 2016“ restoranu išrinktas restoranas „Mykolo 4“ vėl nustebino. Šįkart – paprastumu, patiekalų aiškumu ir kokybiškais, tarpusavyje patiekaluose derančiais produktais. Kiekvieną kartą čia užsukę stebimės, kaip restorano šefas Laimonas Verbickas sugeba ir pataikyti į restorano temą – senovės lietuvių bajorų virtuvė, ir nustebinti daug mačiusį bei ragavusį šiuolaikinį žmogų. Neseniai pristatytas „Mykolo 4“ meniu – ne išimtis. Čia lengvi vasaros skoniai, garnyrai ir padažai susipina su senoviniais receptais, kuriems paruošti naudojami tik kokybiški ir daugiausia lietuviški ekologiški produktai. Visu tuo galima apibrėžti naująjį „Mykolo 4“ skonį.

Meniu šį sezoną keitėsi iš pagrindų: nuo užkandžių iki desertų. Iš žiemos meniu liko tik keli favoritai, tinkami visiems metų laikams, tarp jų – žymioji burokėlių sriuba su ožkų sūrio putėsiais. Tačiau šįkart ragavome kai ką naujo – tai vištienos sultinys su morkomis, baltaisiais ridikais ir grybais bei ančių kepenėlėmis įdarytais koldūnais (6 Eur). Tai – puikus užkandis vėsiai vasaros dienai, primenantis vakarus kaime pas kulinarinius šedevrus gaminančią močiutę. O močiutes, jų maisto paprastumą ir jį ruošiant įdėtą meilę mes dieviname, taigi, pamilome ir šį sultinį.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Kokia gi lietuviška virtuvė be silkės? Atsakymas: prasta ir neišpildyta, todėl „Mykolo 4“ vasaros meniu silkė karaliauja skaniausių patiekalų tope. Silkę čia mėgsta užsisakyti ir vietiniai, ir turistai, kurie nustemba tokiu patiekalo paruošimu. Ragavome silkę su putpelių kiaušiniais, žaliosiomis pupelėmis, marinuotomis garstyčių sėklomis bei žaliu ir gaiviu laiškinio česnako aliejumi (6 Eur). Apie šią silkę daug pasakoti ir nereikia – reikia ragauti.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Vis tik šio naujojo meniu žvaigždė yra ne koks prabangus didkepsnis, o zrazai. Iki šiol „Mykolo 4“ zrazus gamindavo tik specialioms progoms ir degustaciniams meniu. Kadangi šį patiekalą dievina kone visi, virtuvės šefas nusprendė, kad atėjo laikas zrazams žibėti šiltojo sezono meniu. Zrazas, arba jautienos išpjova, įdarytas džiovintais baravykais, putpelės kiaušiniu ir juodos duonos trupiniais, patiektas su pastarnokų piurė, vytintais ir šviežiais vyšniniais pomidoriukais bei raudonojo vyno padažu (20 Eur) yra tai, apie ką dažnai pasvajoja kiekvienas tikras lietuvis, mylintis savo šalies kulinarinį paveldą. Šiam patiekalui šlovės akimirka galėjo išaušti ir anksčiau, tačiau nereikia gręžtis atgal – pasidžiaukime, kad ta šlovė pagaliau aplankė, nes patiekalas tikrai jos vertas.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Desertai „Mykolo 4“ visuomet nustebina ne kažkokia neįtikėtina prabanga ar unikaliu paruošimo būdu, bet nesuderinamais skoniais. Šįkart negalėjome atsiplėšti nuo virtos grietinėlės deserto su spanguolių įdaru bei mėtų ir bazilikų padažu (6 Eur). Restorano šefas dievina duoną ir jos trupinius priderina net desertuose, taigi, ir šis, iš pirmo žvilgsnio tarsi kokiu saldžiu sausainiu, buvo papuoštas duonos trupiniais. Šiam desertui apibūdinti labai tinka nuvalkiota frazė „skonių oazė“, mat skirtingos dalys – gaivus padažas, gardus grietinėlės desertas su rūgščios uogienės įdaru ir lietuviškos juodos duonos trupiniai – susijungė į vieną nepertraukiamą visumą, kuri privertė kelis kartus pakartoti „vau“.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Jei dar nesilankėte „Mykolo 4“ restorane, šią vasarą tai privalote padaryti: naujų patiekalų per ekraną neparagausite. Nežinantiems, kaip rasti restoraną, dalijamės neseniai susuktu filmuku, padėsiančiu greičiau susiorientuoti siaurose Vilniaus gatvėse ir bromuose.


Restoranas „Mykolo 4“: Šv. Mykolo g. 4, Vilnius 01124

„Facebook“ paskyra ČIA

Darbo laikas: I–IV 11.00–23.00; V 11.00–24.00; VI 12.00–24.00; VII 12.00–23.00


Naujausi įrašai

bottom of page