Sveiki sulaukę nekeptų gaivių, lengvų ir labai uogiškų pyragų sezono!
Braškės gardžiai sutaria su varške, vanile, citrinos žievelės aromatu ir kitais šio nekepto pyrago ingredientais, todėl imkite ir gaminkite sau, šeimai, draugams, kolegoms ir visiems, kuriuos norisi palepinti, nudžiuginti, nustebinti. Šiek tiek nostalgiškas – labai tinka malonioms poilsio ir jaukių pokalbių pertraukėlėms.

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
Video receptą rasite Alfo IG profilyje čia.
6–8 asm.
Gaminimo laikas: 15–20 min. (+ stingimas)
Nekeptam varškės ir braškių pyragui pagaminti reikia:
500 g – 1 kg šviežių braškių
500 g ŽEMAITIJOS pusriebės varškės
Žiupsnelio KOTANYI burbono vanilinio cukraus
½ žaliosios citrinos žievelės
190 g sutirštinto saldinto pieno
3 šaukštų DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
100 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
1½ pakelio GAIDELIS sausainių „Kondensuotas“
2–3 saujų PAULUNS granolos su cinamonu ir obuoliais
Keleto mėtų lapelių (papuošimui)
1. Nuplaukite uogas.
2. Į dubenį dėkite ŽEMAITIJOS pusriebės varškės, berkite KOTANYI burbono vanilinio cukraus, įtarkuokite žaliosios citrinos žievelės, dėkite sutirštinto saldinto pieno, berkite DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“. Viską sutrinkite elektriniu trintuvu.
3. Keptuvėje išlydykite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą. Pilkite jį į varškės masę ir viską sutrinkite.
4. Berkite rankomis trupintus GAIDELIS sausainius „Kondensuotas“. Gerai išmaišykite.
5. Dėkite gabaliukais pjaustytas braškes ir išmaišykite.
6. Pyrago masę dėkite į konditerinį žiedą, kurio apačia padengta folija. Paskirstykite masę tolygiai. Palikite pyragą sustingti šaldytuve maždaug 4–5 val.
7. PAULUNS granolą su cinamonu ir obuoliais pakepinkite sausoje keptuvėje. Atvėsinkite.
8. Nuo pyrago nuimkite konditerinį žiedą, palyginkite kraštus peiliu ir apvoliokite juos granoloje. Tada berkite jos ant viršaus ir taip padenkite visa pyragą.
9. Papuoškite šviežių braškių puselėmis ir mėtų lapeliais.
PATARIMAS
Jei matysite, kad pyrago masė per skysta, dėkite daugiau sausainių. Juos berkite po truputį ir taip reguliuokite konsistenciją.
Gardžių atradimų.