top of page

Naminės picos tešla – lengviau nebūna




Produktų kiekis 1 burbuliukui ir 5 burbuliukams.


Reikia:

Tešlai:

  • 0,5 g sausų mielių – 2 g

  • 80 ml vandens – 400 ml

  • 125 g miltų – 625 g miltų (naudojami picų tešlai skirti miltai, šefas ypač rekomenduoja rinktis 00 tipo miltus)

  • 3 g druskos – 15 g

  • 5–10 ml extra virgin alyvuogių aliejaus – 25–50 ml

  1. Mieles užpilkite vandeniu ir palaukite 10–12 min., kol jos suaktyvės. Mielių tirpalą supilkite į miltus, pasūdykite, įpilkite aliejaus ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutuliuką, patepkite jį aliejumi ir padėkite į dubenį, uždenkite ir palikite kilti.

  2. Tokią tešlą galite kildinti šaltoje vietoje parą ir daugiau arba kambario temperatūroje apie 30 min. Nereikėtų aklai sekti recepto, išminkius tešlą stebėti jos konsistenciją: jei tešla per kieta, įpilti dar truputį vandens, jei per minkšta – miltų. Idealiausia tešla būna, kai lengvai limpa prie rankų.

  3. Pica iš tešlos, kildintos parą arba ilgiau, bus puresnė, minkštesnė, o pica iš tešlos, pagamintos greituoju būdu, bus traškesnė, tad rinkitės tokią, kokia patinka jums.

Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page