Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Turtingi pusryčiai: miežinė košė su daržovėmis ir kiaušiniu

Spalvotas, sotus ir apetitą iškart sužadinantis patiekalas su miežinių kruopų perliukais, špinatų lapeliais ir viską vainikuojančiu „marškinėliuose“ virtu kiaušiniu. Lengvas receptas geram rytui.

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 50 min.


Reikia:

  • 300 g miežinių kruopų perliukų

  • 2 šalotinių svogūnėlių

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 cukinijos

  • 6–7 mažų morkyčių

  • 50 g mažų špinatų

  • 4 kiaušinių

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukštelio Provanso žolelių

1. Išvirkite miežinius perliukus.

2. Supjaustykite šalotinius svogūnėlius smulkiais kubeliais, sukrėskite į storasienį puodą ir apkepkite aliejuje. Supjaustykite cukiniją ir morkytes, trumpai apkepkite su svogūnais – taip, kad daržovės liktų traškios, suberkite druską, Provanso žoleles.

3. Suberkite miežinę košę į puodą su daržovėmis, taip pat sudėkite špinatus ir viską pakaitinkite kartu.

4. Kiekvieną porciją patiekite su „marškinėliuose“ virtu kiaušiniu.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg