top of page

Margos salotos su putpelių kiaušiniais ir ančiuviais

Dietologai sako: stenkitės, kad maistas lėkštėje būtų įvairiaspalvis. Šios salotos puikiai atitinka tokias rekomendacijas. Labai lengvas receptas, maistingas patiekalas.




Margoms salotoms pagaminti reikia:

  • 120 g įvairių salotų lapų

  • 200 g šaldytų šparaginių pupelių

  • 8–10 putpelių kiaušinių

  • 50 g alyvuogių be kauliukų

  • 6–8 ančiuvių

  • 150 g įvairių spalvų vyšninių pomidoriukų

  • 5–6 svogūnų laiškų

  • 4 riekių duonos (patiekti)


Padažui:

  • Kelių laiškinių česnakų laiškų

  • 2–3 šakelių petražolių

  • 1 prinokusio avokado

  • 2 ančiuvių

  • 100 g graikiško jogurto

  • ½ citrinos sulčių

  • Žiupsnelio druskos

  1. Avokadą sumaigykite šakute, pašlakstykite citrinos sultimis ir sutrinkite trintuvu kartu su ančiuviais.

  2. Smulkiai supjaustykite laiškinius česnakus ir petražoles. Viską sumaišykite kartu su graikišku jogurtu. Paragaukite, jei reikia – pasūdykite.

  3. Šparagines pupeles išvirkite kaip nurodyta ant pakelio. Staigiai atšaldykite perliedami lediniu vandeniu.

  4. Pomidorus supjaustykite.

  5. Svogūnų laiškus supjaustykite nedideliais gabaliukais įstrižai.

  6. Lėkštėje išdėliokite visus salotoms skirtus produktus.

  7. Patiekite su padažu ir duonos rieke.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page