Kalafiorų ryžių salotos

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Kalafiorų ryžių salotos


    Nemėgstate žiedinio kopūsto (kalafioro)? O gal nesugalvojate, kaip prie jo pripratinti šeimos narius? Ne bėda! Skonių kolekcionierius Alfas siūlo patiekalą, kurį norėsite gaminti ne tik vegetariškomis dienomis.

    Šarūno Jaskutėlio nuotr.

    Reikia:

    • 1 nedidelio žiedinio kopūsto

    • 1 šaukštelio saldžios raudonosios paprikos miltelių

    • 1 šaukšto česnako granulių

    • Žiupsnelio druskos

    • Aliejaus (kepti)

    • 1 raudonojo svogūno

    • 3 didelių pomidorų

    • 1 KIETAVIŠKIŲ ilgavaisio agurko

    • Didelio ryšelio mėgstamų prieskoninių žolelių (petražolių, mėtų, kalendrų, laiškinių česnakų)

    1. Žiedinį kopūstą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir susmulkinkite iki kruopų smulkintuvu. Jei neturite smulkintuvo, galite kopūstą sutarkuoti. Suberkite į skardą, pabarstykite paprika, česnaku ir druska, pašlakstykite aliejumi, šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min.

    2. Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną, pomidorus, KIETAVIŠKIŲ ilgavaisį agurką.

    3. Prieskonines žoleles smulkiai supjaustykite.

    4. Iškepusį žiedinį kopūstą atvėsinkite, sumaišykite su daržovėmis ir smulkiai supjaustytomis prieskoninėmis žolelėmis. Reikalui esant, paskaninkite aliejumi ir druska.

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg