Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Pavyks iš pirmo karto! Šefo Evaldo Žaliuko daržovių sultinio receptas

Išvirti paprastą, bet gerą sultinį nėra taip paprasta. Pirmiausia, ką turite padaryti, tai pasiruošti įrankių amuniciją. Išvirti sultinį reikės: aštraus peilio, pjaustymo lentos, puodo storu dugnu, medinio šaukšto ilgu kotu, koštuvo, vienkartinių kavos filtrų arba švaraus audinio. Ir indo, kuriame laikysite išvirtą sultinį.

daržovių sultinys, VMG receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Reikia:

  • 12 geltonieji svogūnai

  • 23 morkos

  • 34 saliero stiebai

  • 45 šakelės šviežio čiobrelio

  • 1 lauro lapas

  • 1 mažas pundelis šviežių petražolių (ar jų kotų)

  • 56 juodųjų pipirų žirneliai

  • Papildomi priedai: porai (ypač žaliosios dalys), pankoliai, pomidorai, grybai, grybų kotai, pastarnokai, peražolės šaknis ir t. t.

  1. Visas daržoves, kurias naudosite sultiniui virti, sudėkite ant padėklo prieš save. Pagrindinės daržovės sultinio virimui yra morkos, svogūnai ir saliero stiebas, geriausia, kad jų būtų vienodos dalys, t.y. 1:1:1, nes tai padės subalansuoti jūsų verdamo sultinio skonį. Kitos daržovės jį paįvairins ir suteiks papildomų spalvų”.