top of page

Geriausias visose Baltijos šalyse – restoranas rūsyje

1994 metais Rygos centre, tiesiogine prasme rūsyje, įkurtas restoranas „Vincents“ iki šiol didžiavosi išlaikydamas geriausio latvių restorano titulą. Tačiau šiemet, pirmą kartą garsiajam „White Guide“ įvertinus visas tris Baltijos šalis, „Vincents“ buvo pripažintas geriausiu restoranu Baltijos šalyse.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Vis dėlto, iš pradžių įėję į šį restoraną, dar kai jis nėra paruoštas priimti klientus, galite ir suabejoti, ar čia iš tiesų tas „pats pačiausias“ restoranas. Na, bet koridoriuje kabančios jo šefo ir įkūrėjo Martins Ritins nuotraukos su įvairių šalių prezidentais, karaliais ar pasaulinėmis pramogų pasaulio žvaigždėmis neleidžia suabejoti, kad ši vieta – ypatinga.

Šio restorano šefas netgi kreipėsi į „Michelin“ gido vertintojus, siekdamas išsiaiškinti, kodėl jie neatvyksta į Baltijos šalis. Kokio atsakymo jis sulaukė, galite perskaityti išskirtiniame interviu su M. Ritins.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Ritins be jokių kompromisų sako, kad jų restoranui svarbiausia – kokybiški organiški produktai. Pats šefas keliauja po visą pasaulį ieškodamas aukščiausios kokybės. Žinoma, čia naudojami ir latvių ūkiuose auginami produktai, tačiau jais tikrai neapsiribojama.

O už kokybę ir rinktinius produktus turėsite ir susimokėti atitinkamai. Pavyzdžiui, degustacinis 5 patiekalų meniu kainuoja 105 Eur. Tačiau neabejotinai patirsite nepakartojamų įspūdžių!

Su visais meniu pasiūlymais galite susipažinti ČIA.

Daugiau skanių vietų, kurias verta aplankyti Baltijos šalyse, rasite knygoje „99 Places of Taste in the Baltics“. Nežinantiems primename, kad trečius metus iš eilės geriausiu pasaulyje pripažinto VMG kulinarinio žurnalo leidėjai inicijavo išskirtinį projektą – pristatyti Baltijos šalių gastronominį pasaulį, apie kurį iki šiol plačiuoju mastu buvo mažai žinoma. To rezultatu tapo VMG kulinariniuose apdovanojimuose pristatyta knyga, kurioje parengti reportažai iš 99 skaniausių vietų Baltijos šalyse, tarp kurių – geriausi ir įdomiausi restoranai, barai, kavinės. Kiekvienai šaliai atstovauja 33 vietos. Knyga parengta anglų kalba.

Naujausi įrašai

bottom of page