Sako, rato iš naujo neišrasi – visi skrebučiai su avokadu pasaulyje jau pagaminti. Ir vis tik šis sumuštinis toks universalus, kad lengvai pasiduoda įvairiausioms variacijoms. O vieną įdomų receptą siūlome atrasti iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje TV laidų vedėjo knyga. Kuo jis toks ypatingas? Paminėsime tik du žodžius: žemuogės ir burokėliai. Skonio įspūdį paliekame atrasti patiems.
SUMUŠTINIS SU TAMSIA DUONA, ŽEMUOGĖMIS, BUROKĖLIAIS IR AVOKADAIS (4-6 asm.)
Jums reikės:
apie 300 g juodos duonos
2 avokadų
½ citrinos
50 g kepintų kedrinių pinijų
100g šviežiųžemuogių (galima keisti braškėmis)
druskos, juodųjų pipirų
Karamelizuotiems burokėliams:
apie 300 g burokėlių
1 šaukšto aliejaus
50gsviesto
60 ml balzaminio acto
125 g cukraus
½ šaukštelio druskos
Paruoškite burokėlius – supjaustykite juos kuo ploniau ir apkepkite keptuvėje su sviestu ir aliejumi, kol gražiai apskrus. Tuomet supilkite actą, įberkite cukraus ir žiupsnelį druskos. Maišydami kaitinkite apie 8 min., kol burokėliai pasidengs glajumi.Tuo metu supjaustykite ir paskrudinkite duoną.Avokadus nulupkite ir sutrinkite su citrinos sultimis, žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų.Skrudintą duoną aptepkite avokadų mišiniu, išdėliokite karamelizuotus burokėlius, apibarstykite kedrų riešutais ir uogomis.