Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Egzotiški sultingi vištienos vėrinukai

Skanus, sultingas patiekalas-žaidimas šeimos vakarienei ar vakarėliui. Lengvas sultingų vištienos vėrinukų receptas.


Vištienos iešmeliai, Alfo receptas

#Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


4 asm.

Gaminimas 60 min.


Vištienos vėrinukams pagaminti reikia:

  • 4–5 česnako skiltelių

  • Arbatinio dydžio imbiero

  • 1 citrinos

  • 1 apelsino

  • 2 šaukštelių sezamų sėklų

  • 500 g šviežios vištienos filė

  • 1 saujos vyšninių pomidoriukų

  • Pusės ananaso

  • Pusės mango

  • 5 šaukštų padažo „Hoisin“

  • 5 šaukštų padažo „Sweet Asia“

  • 1 pasifloros

  • Kuokštelio mėtų ir bazilikų

  • 250 g kuskuso

  • 8 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • Aliejaus (kepti)

  • Druskos

  • Juodųjų pipirų

  1. Nulupkite česnako skilteles, imbierą. Smulkiai supjaustykite česnaką ir sutarkuokite imbierą. Pusę česnakų atidėkite.

  2. Įtarkuokite citrinos ir apelsino žievelės. Įberkite sezamų sėklų, druskos, juodųjų pipirų ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Viską išmaišykite.

  3. Supjaustykite vištieną gabaliukais, kokius norėsite matyti ant iešmelių. Ir dėkite į česnakų ir imbierų marinatą, viską išmaišykite. Palaikykite apie 20–25 minutes.

  4. Pomidoriukus supjaustykite į dvi dalis (jei naudojate didesnius pomidorus, pjaukite į daugiau dalių). Suberkite su likusiais česnakais.

  5. Nupjaukite ananaso žievę ir supjaustykite jį vidutiniais gabaliukais, be vidurinės šerdies.

  6. Nulupkite mangą ir supjaustykite panašiais gabaliukais kaip ir ananasą.

  7. Pasiflorą perpjaukite pusiau ir išskobę dėkite į padažą „Sweet Asia“ pagardinkite sezamų sėklomis, o į padažą „Hoisin“ įtarkuokite apelsino ir citrinos žievelės, įspauskite šlakelį citrinos ir apelsino sulčių.

  8. Mėtas ir bazilikus dėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite (tai galite padaryti ir peiliu).

  9. Suverkite ingredientus ant iešmelių. Galite maišyti ir verti vištieną su vaisiais arba pasirinkti dėti tik vištieną, arba tik vaisius.

  10. Kuskusą lengvai pakepinkite puode, tada užpilkite 250 ml vandens, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir įberkite druskos. Kai pradės virti uždenkite dangčiu, nuimkite nuo ugnies ir palikite 4–5 minutėms išbrinkti.

  11. Į keptuvę pilkite aliejų ir apkepinkite pomidorus su česnakais. Įberkite druskos, juodųjų pipirų. Kai pomidorai pradės lengvai tižti, suberkite juos į puodą kartu su mėtomis ir bazilikais.

  12. Į keptuvę pilkite alyvuogių aliejų, gerai įkaitinkite ir dėkite vėrinukus. Apkepkite iš visų pusių, vėrinukai bus iškepę, kai nesimatys rausvos spalvos. Išėmus vėrinukus aptepkite paruoštais padažais.

  13. Išvirusį kuskusą sumaišykite su pomidorais, mėtomis ir bazilikais.

  14. Patiekite vėrinukus su kuskusu, papuoškite mėtų ir bazilikų lapeliais.


ALFO PATARIMAI:

· Vištieną vėrinukuose galite keisti jautiena arba žuvimi.

· Kad bambuko iešmeliai kepant nedegtų, juos prieš veriant reikėtų palaikyti šaltame vandenyje.

· Jei mėgstate svogūną, jis taip pat labai tiktų verti kartu su vištiena.


Visus produktus receptui vieno mygtuko paspaudimu rasite BARBORA.lt



Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI