top of page

Dvispalvė marcipaninė boba su siurprizu

  • Writer: vmgonline
    vmgonline
  • 2021-03-25
  • 1 min. skaitymo

Atnaujinta: 03-17

Surenkite artimiesiems nepamirštamą Velykų vakarienę ir jos metu patiekite minkštą ir gardžią bobą, kuri virs tikru vulkanu.

marcipaninė boba, Alfo receptas
VMG nuotr.

Marcipaninei bobai iškepti reikia:

  • 3 kiaušinių

  • 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 125 g margarino su sviestu

  • 200 g kreminės varškės

  • 140 g miltų

  • 50 g kakavos

  • 1 šaukštelio DR. OETKER kepimo miltelių

  • Marcipaninių saldainių pagal skonį


  1. Išplakite kiaušinius su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ iki tirštos kreminės masės, nuolat plakdami sudėkite minkštą margariną su sviestu, kai išsimaišys, tuomet sudėkite varškę ir įmaišykite miltus su kakava ir DR. OETKER kepimo milteliais.

  2. Marcipaninius saldainius supjaustykite gabaliukais ir įmaišykite į tešlą.

  3. Kepkite 20 cm skersmens formoje, gausiai pateptoje riebalais. 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., bet būtinai patikrinkite mediniu iešmeliu.

  4. Prieš glaistydami bobą labai gerai atvėsinkite, apvyniokite acetatine juosta ir užpilkite glajų. Užberkite pabarstukų ir atsargiai nuimkite acetatinę juostą.


Cunamio glajui pagaminti reikia:

  • 300 g saldinto sutirštinto pieno

  • 250 ml plakamosios grietinėlės

  • 250 ml pieno

  • 40 g kukurūzų krakmolo


  1. Krakmolą išmaišykite puodelyje su 100 ml pieno. Supilkite grietinėlę ir likusį pieną į puodą ir užkaitinkite iki užvirimo. Supilkite krakmolo tirpalą ir išmaišykite.

  2. Kaitinkite nustatę labai mažą kaitrą, kol masė sutirštės, tuomet supilkite sutirštintą pieną. Išmaišykite ir nukaiskite.

  3. Uždenkite plėvele per visą glajaus paviršių. Glajų naudokite kambario temperatūros.


Skanaus!

bottom of page