top of page

Dvispalvė marcipaninė boba su siurprizu

Surenkite artimiesiems nepamirštamą Velykų vakarienę ir jos metu patiekite minkštą ir gardžią bobą, kuri virs tikru vulkanu.

marcipaninė boba, Alfo receptas

#Alfodidysiskulinarinissou laidas žiūrėkite čia


Marcipaninei bobai iškepti reikia:

  • 3 kiaušinių

  • 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 125 g VILNIUS margarino „Kepiniams“ su sviestu

  • 200 g kreminės varškės

  • 140 g miltų

  • 50 g kakavos

  • 1 šaukštelio DR. OETKER kepimo miltelių

  • Marcipaninių saldainių pagal skonį

  1. Išplakite kiaušinius su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ iki tirštos kreminės masės, nuolat plakdami sudėkite minkštą VILNIUS margariną „Kepiniams“ su sviestu, kai išsimaišys, tuomet sudėkite varškę ir įmaišykite miltus su kakava ir DR. OETKER kepimo milteliais.

  2. Marcipaninius saldainius supjaustykite gabaliukais ir įmaišykite į tešlą.

  3. Kepkite 20 cm skersmens formoje, gausiai pateptoje riebalais. 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., bet būtinai patikrinkite mediniu iešmeliu.

  4. Prieš glaistydami bobą labai gerai atvėsinkite, apvyniokite acetatine juosta ir užpilkite glajų. Užberkite pabarstukų ir atsargiai nuimkite acetatinę juostą.


Cunamio glajus

  • 300 g saldinto sutirštinto pieno

  • 250 ml plakamosios grietinėlės

  • 250 ml pieno

  • 40 g kukurūzų krakmolo

  1. Krakmolą išmaišykite puodelyje su 100 ml pieno. Supilkite grietinėlę ir likusį pieną į puodą ir užkaitinkite iki užvirimo. Supilkite krakmolo tirpalą ir išmaišykite.

  2. Kaitinkite nustatę labai mažą kaitrą, kol masė sutirštės, tuomet supilkite sutirštintą pieną. Išmaišykite ir nukaiskite.

  3. Uždenkite plėvele per visą glajaus paviršių. Glajų naudokite kambario temperatūros.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page