top of page

Citrinomis ir apelsinais kvepiantys laimės sausainiai



Laidos VIENAS NAMUOSE vaizdo įrašą ir receptą rasite ČIA


Reikia:

  • 200 g miltų

  • SANTA MARIA akmens druskos

  • 30 g grietinės

  • 50 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • SANTA MARIA vanilinio cukraus

  • 125 ml grietinėlės (35 proc. riebumo)

  • 35 g VILNIUS margarino „Kepiniams“

  • Labai smulkiai nutarkuotos citrinos žievelės

1. Sumaišykite kartu dalį miltų, kitą dalį palikite kočiojimui, druską, grietinę, kepimo miltelius, DANSUKKER cukraus miltelius ir vanilinį cukrų.

2. Grietinėlėje ištirpinkite margariną, šiek tiek pravėsinkite, suberkite nutarkuotą apelsino ir citrinos žievelę.

3. Supilkite grietinėlę su margarinu į miltų mišinį, užminkykite tešlą. Suformuokite tešlos volelį, uždenkite jį maistine plėvele ir palikite 15–20 min.

4. Po to volelį paskirstykite nedideliais gabaliukais ir po vieną labai plonai – permatomai – iškočiokite. Formele arba stikline išspauskite apskritimus.

5. Į juos įdėkite kepimo popieriaus juosteles su užrašytais palinkėjimais, vardais ar kt. ir sulankstykite. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, pabarstykite cukraus milteliais ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 8–10 min.

ALFO PATARIMAI:

· Tešlos likučių neišmeskite ir kitą kartą nekočiokite – tiesiog iškepkite atraižų, kurias galėsite panaudoti trupiniams, puošti desertus arba tiesiog suvalgyti. 


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page