top of page

Apkabink švelniai: želės desertas „Baltas švelnumas" su valgomosiomis gėlėmis


želė desertas, VMG receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

1 l

Gaminimas 30 min.

Zzz nuo 5 val.


Reikia:

Skaidriam sluoksniui:

  • 6 g želatinos

  • 50 ml vandens

  • 250 g skaidraus limonado (pagal skonį)

  • Valgomųjų gėlių

Jogurtiniam sluoksniui:

  • 15 g želatinos

  • 100 ml vandens

  • 200 ml plakamosios grietinėlės

  • 400 g graikiško jogurto

  • 1 šaukšto miltelinio cukraus

  • Citrinų sulčių (pagal skonį)


1. Skaidriam sluoksniui išbrinkinkite želatiną vandenyje – 15–20 min., po to ištirpdykite,

sumaišykite su limonadu. Indelį imkite didesnį, nes limonadas gali putoti. Į formelę supilkite

dalį tirpalo, sustingdykite. Sudėkite gėles ir užpilkite truputį tirpalo. Vėl sustingdykite.

Tuomet supilkite likusį tirpalą.

2. Dėkite į šaldytuvą ir sustingdykite.

3. Jogurtiniam sluoksniui želatiną užmerkite šaltame virintame vandenyje 10–15 min.

Grietinėlę išplakite iki minkštų snapelių, sumaišykite su jogurtu ir milteliniu cukrumi.

Ištirpinkite želatiną.

4. Kelis šaukštus grietinėlės ir jogurto mišinio dėkite į želatinos tirpalą ir išmaišykite, po to

pakartokite ir galiausiai sumaišykite su pagrindine mase. Paskaninkite citrinų sultimis.

Atvėsinkite.

5. Atvėsusį jogurtinį tirpalą supilkite ant sustingusio skaidraus sluoksnio. Dėkite į šaldytuvą ir

sustingdykite.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page