top of page

Alfas Ivanauskas: „Prie bulvinių blynų patiekiu grietinę, sumaišytą su krienais“



Kulinaras Alfas Ivanauskas kiekvieną sekmadienį kartu su laida „Kulinariniai triukai“ nukelia žiūrovus vis į naują šalį. Šįkart jis leidosi į kelionę po Aziją ir pristatė kulinarinę Vietnamo pusę. Kartu su laidoje besisvečiavusia TV3 laidų vedėja Renata Šakalyte-Jakovleva jie apžvelgė įvairiausius padažus ir netikėtus jų derinius, pavyzdžiui, su kuo galime vartoti žuvies padažą.

„Vietname labai populiarus žuvies skonis, jis padeda iš tiesų atrasti Vietnamą. Naudokite jį ten, kur reikia papildomo poskonio. Žuvies padažą netgi galite gardinti sutrintu mangu ar ananasu ir valgyti jį kartu su vištiena. Tikrai šis padažas tinka ne vien tik su žuviai“, – sako laidos vedėjas.

Pats A. Ivanauskas atskleidė, kad jis labai mėgsta prie bulvinių blynų tiekiamą grietinę pagardinti krienais.

„Grietinę tikrai galite maišyti su įvairiais priedais. Neįtikėtinai skanus derinys – grietinę sumaišykite su sojų padažu, įberkite kalendros, dar šiek tiek terijakio padažo ir valgykite su keptais baklažanais“, – savo kulinarinius triukus pasakojo neseniai naują knygą „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“ išleidęs A. Ivanauskas.

Šiuo receptu itin apsidžiaugė R. Šakalytė-Jakovleva, pasak kurios, dabar ji žinos, kaip „patepti širdį“ anytai.

Tačiau laidoje jūsų laukia ne tik padažai, bet ir 4 vietnamietiški receptai, kuriuos drąsiai galėsite išbandyti namuose.

Kraunamės lagaminus ir susitinkame jau šį sekmadienį, 9.00 val., per TV3.

Naujausi įrašai

bottom of page