Žiedinių kopūstų ir bulvių blynai rytietišku stiliumi
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Žiedinių kopūstų ir bulvių blynai rytietišku stiliumi


Vytautės Ribokaitės nuotr.

8-10 asm.

Gaminimas 40 min.


Reikia:

  • 2 šaukštelių „garam masala“ prieskonių

  • ½ šaukštelio aitriosios paprikos miltelių

  • ½ šaukštelio kumino

  • 4 vid. dydžio bulvių

  • 1 nedidelio žiedinio kopūsto

  • Nedidelio ryšelio svogūnų laiškų

  • 80 g miltų

  • 3 šaukštelio česnako granulių

  • Druskos, pipirų

  • 1 kiaušinio

  • Aliejaus (kepti)

Jogurtiniam padažui su kariu:

  • 300 ml graikiško jogurto

  • 1 šaukštelio kario prieskonių

  • 1 žaliosios citrinos sulčių

  • Žiupsnelio druskos

  • Ryšelio mėtų

  • Ryšelio peletrūnų

1. Sausoje keptuvėje 1–2 min. pakaitinkite „garam masalą“, papriką ir kuminą.

2. Bulves sutarkuokite bulvine tarka. Taip pat sutarkuokite žiedinį kopūstą. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite. Viską sumaišykite. Suberkite miltus, prieskonius, įmuškite kiaušinį ir sumaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais.

3. Šaukštu dėkite masę į keptuvę su 1–2 šaukštais aliejaus, kepkite iš abiejų pusių.

4. Patiekite su jogurtiniu padažu.

5. Padažui pakepinkite prieskonius sausoje keptuvėje ir sumaišykite visus ingredientus.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg