Šilkiniai sklindžiai su rabarbarais ir uogomis
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Šilkiniai sklindžiai su rabarbarais ir uogomis



Laidos VIENAS NAMUOSE vaizdo įrašą ir receptą rasite ČIA


Reikia:

  • 2 rabarbaro lapkočių

  • 30 g braškių

  • ½ banano

  • 30 g aviečių

  • 30 g šilauogių

1. Supjaustykite smulkiais kubeliais rabarbarą, braškes ir bananą, avietes ir šilauoges perpjaukite per pusę. Kol kas atidėkite, bet nemaišykite.


· Uogos turi būti stangrios, neištežusios.

Blynų masei reikia:

  • 2 kiaušinių

  • SANTA MARIA akmens druskos

  • 50 g rikotos

  • 80 g kefyro

  • 40 g pieno

  • 120 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • Aliejaus arba lydyto sviesto

  • ½ citrinos žievelės

  • 1 šaukšto DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

1. Atskirkite trynius nuo baltymų. Į baltymus įberkite žiupsnelį SANTA MARIA akmens druskos.

2. Į trynius nuolat maišydami pamažu dėkite rikotą, SANTA MARIA akmens druską, kefyrą, pieną ir dalį miltų. Kiekvieną ingredientą dėkite tada, kai bus išmaišytas įdėtas prieš tai.

3. Suberkite kepimo miltelius ir likusius miltus, išmaišykite ir supilkite 1 šaukštą aliejaus, įtarkuokite citrinos žievelę. Išmaišykite ir palikite tešlą pastovėti 5–7 min.

4. Pradėkite plakti baltymus. Kai susidarys putos, suberkite 1 šaukštą DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“. Plakite, kol putos pasidarys standžios ir blizgios.

5. Į išplaktus baltymus pamažu sudėkite pagrindinę tešlą, kaskart atsargiai permaišydami mentele.

6. Tešlą padalinkite į dvi dalis: į vieną įdėkite uogų įdarą, į kitą – žuvies.

7. Paruoškite keptuvę, dangtį, vandens, aliejų kepti – geriausiai būtų purškiamas.

8. Įkaitinkite keptuvę, papurkškite aliejumi, dėkite nedidelį kiekį tešlos – tai bus testinis blynas, kurį iškepus reikės nuspręsti, ar ko nors dar reikia pridėti į tešlą. Šalia įpilkite šaukštą vandens ir labai greitai uždenkite keptuvę dangčiu, taip sukurdami savotišką garų vonelę.

9. Kepkite maždaug 1,5–2 min., po to apverskite ir kepkite iš kitos pusės.

10. Iškeptą blyną paragaukite, pažiūrėkite, kaip iškepė, ar užtenka miltų. Jei viskas tvarkoje – kepkite toliau, bet jau dabar dėkite po kelis blynus į keptuvę. Palikite vietos vandeniui.

11. Iškepusius blynus patiekite su padažu. 

Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg