Šiandien tebūnie iškilmingai: apelsinais kvepiantis viščiukas
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Šiandien tebūnie iškilmingai: apelsinais kvepiantis viščiukas


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.



6 asm.

Gaminimas 30 min.

Zzz 12 val.

Kepimas ~1,5 val.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 1 viščiuko (~1,6–1,8 kg)

  • Marinatui:

  • 1 šaukštelio maltų aitriųjų paprikų

  • 1 šaukšto rūkytos paprikos

  • 30 g šviežio imbiero

  • 2 skiltelių česnako

  • 5 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 citrinos sulčių

  • 3 šaukštų brendžio

  • 1 šaukštelio medaus

  • Druskos, juodųjų pipirų

  • Morkų, batatų, moliūgų, svogūnų, vynuogių, Provanso žolelių (garnyrui)

  1. Viščiuką perpjaukite per nugarą.

  2. Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite.

  3. Gautu marinatu kruopščiai ištrinkite viščiuką ir sudėkite į sandariai uždaromą indą kartu su stambiai supjaustytais citrinos likučiais po sulčių išspaudimo. Uždenkite ir palikite 12 val.

  4. Dėkite viščiuką į kepimo popieriumi išklotą skardą su visu marinatu.

  5. Kol viščiukas kepa, paruoškite norimą kiekį daržovių. Nebijokite kartu kepti ir vynuogių – jos pasižymi sultingumu ir lengvu karameliniu skoniu, tad puikiai dera prie paukštienos.

  6. Likus maždaug valandai iki kepimo pabaigos, prie viščiuko sudėkite paruoštas daržoves ir vynuoges, pabarstykite druska, Provanso žolelėmis ir kepkite, kol viskas iškeps.

Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg