Skaitomiausiųjų TOP5: spurgų, tinginių ir apkepų sezonas atidarytas!

...Nes kol kas kalorijos (ir vartojamos, ir „deginamos") bei įkaitusi orkaitė šildo labiau nei radiatoriai namuose :)

Ką skaitėte ir gaminote šią savaitę?

VMG nuotr.

Pirmadienį kulinarinėje laidoje ALFO VILA Alfas gamino bulvių pyragą su mėsa ir daržovėmis, pusryčių sumuštinį su lašiša ir šilauogėmis ir karamelinį kavos tinginį ir dalinosi patarimais, kaip prižiūrėti medinius indus.

Alfo Ivanausko nuotr.

Patiekalai su baklažanais ant stalo mūsų, lietuvių, jau nebestebina, nors dar neseniai daugelis į jį žiūrėjome su įtarumu: su kuo valgomas? Daug kam jis primena grybus, ypač lengvai patroškintas, kitiems pirmiausia asocijuojasi su mėsa įdarytomis daržovėmis (taip, baklažanai šiame amplua yra tiesiog tobuli), tretiems... Alfas kviečia išmėginti baklažanų apkepą su keptu varškės sūriu. Gal kiek netikėtas, bet puikus derinys.

VMG nuotr.

Jeigu to dar nepadarėte, į pusryčių (arba sveikų desertų) įtraukite chia (ispaninio šalavijo) sėklų pudingus: jie sotūs, maistingi, vertingi (ispaninio šalavijo sėklos laikomos supermaistu), skanūs ir juos galima pasiruošti iš vakaro. Be to, niekada nepabosta, nes receptą lengvą paįvairinti vis naujais priedais. Tinka ir uogos, ir vaisiai, ir šokoladai, ir kakava sąrašas begalinis. Išbandykite kavos (rekomenduojame JURA pupeles) skonio pudingą su... kakava.
 

VMG nuotr.

Laida #AlfoVila – laida ne apie tai, kaip lengvai, greitai, smagiai ir skaniai gaminti, bet ir apie tai, kaip įdomiai maistą patiekti, nes… pirmiausia juk valgome akimis. Alfas atkreipė dėmesį į duoną kasdieninę kviesdamas net ir kasdien patiekti ją …nekasdieniškai. Šiek tiek iškilmingumo ir estetikos dar niekada niekam nepamaišė.

Alfo nuotr.

Ir, žinoma, didžiausia savaitės naujiena. „Charlie Pizza“ restoranuose galima paragauti Alfo Ivanausko kurtų trijų skirtingų nepamirštamo skonio picų. Išskirtiniai receptai, tik rankomis minkoma tešla – kad būtų išgautas pats skaniausias itališkos picos skonis – gardus naminis padažas, tikra mocarela ir kiti paties šefo itin kruopščiai atrinkti ingredientai. Užsukite pasimėgauti. Plačiau skaitykite čia.

VMG nuotr.

Iki.